Burgemeester Lenferink proeft de hutspot. Hij wordt gevoerd door de voorzitter van de 3 October Vereeniging, Piet van Sterkenburg. (Foto's: Chris de Waard).

3 Oktobergilde verzorgt hutspotmaaltijd

Voor de eerste keer werd de hutspotmaaltijd op het Pieterskerkplein dit jaar gesponsord door het 3 Oktober Gilde. Deze club van Leidse ondernemers heeft eerder dit jaar besloten dit evenement te adopteren. Daarmee wordt de kas van de 3 October Vereeniging zelf ontzien, zodat andere onderdelen van de viering kunnen worden voortgezet.

Bij de aanvang van de maaltijd werd de hutspot geproefd door burgemeester Lenferink, Piet van sterkenbur, voorzitter van de 3 October Vereeniging en Ton Geenjaar, voorzitter van het 3 Oktober Gilde.

In de Pieterskerk werd nog een bijeenkomst gehouden van het 3 Oktober Gilde. Daar werd onder andere een cheque van 1250 euro overhandigd aan het bestuur van Hospice Issoria. Het was de opbrengst van één van de vaatjes haring die het gilde in mei van dit jaar veilde. Het werd gekocht door Berk Accountants. René van Leeuwen van de bedrijf mocht daarom de cheque overhandigen.

Leiden 3 Oktober


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×