Leefbaar Leiden raadslid Daniël van Schoonderwoerd den Beezemer bij het gesponsorde busje. (Foto's: bram Pater)

Leefbaar Leiden regelt busje voor weeskinderen in Toruñ

Afgelopen week is een Leidse delegatie teurggekomen uit de Leidse zusterstad Toruñ in Polen. Onder hen ook de fractie van Leefbaar Leiden die in Toruñ onder andere een tehuis voor demente bejaarden en een weeshuis bezochten. Bij het weeshuis werden ze geconfronteerd met de belabberde staat van het vervoermiddel waarin de vaak zeer jonge weeskinderen vervoerd worden van en naar de spaarzame festiviteiten en de broodnodige ontspanningstherapie die hun leven nog enigzins dragelijk maakt.

Terug in Nederland heeft de fractie van Leefbaar Leiden diverse potentiële sponsors benaderd. Dit resulteerde in een aanbod van de firma Winston & Partners die aan raadslid Daniël van Schoonderwoerd den Beezemer een Mercedes Benz in de 300 klasse, bouwjaar 1998, toezegde voor het weeshuis.

De directie van Winston en Partners, Ton en Maaike Kwist, hadden het verhaal van Daniël in Het op Zondag gelezen. Voordat de bus richting Polen gaat zet het bedrijf er nog een nieuwe voorruit in. Daar was recent een steentje tegenaan gesprongen. “De wagen dient smetteloos te worden afgeleverd in Toruñ,” aldus de gulle gevers.

Leiden torun


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×