Open dag kraakpanden

Op 8 november houdt de Nederlandse kraakbeweging een landelijke open dag, waarbij het publiek op de koffie kan bij talloze gekraakte panden. De krakers willen hiermee allerlei vooroordelen wegnemen en laten zien dat het niet alleen ‘werkschuw tuig’ is dat tot kraken overgaat. Met de actie hopen de krakers op een beter imago, waardoor de dreiging op een algemeen kraakverbod, zoals onlangs door het CDA in de Tweede Kamer is voorgesteld, wordt weggenomen. Recent nam de Tweede Kamer al wel een motie van het CDA over waarbij het kraken van bedrijfsruimte werd verboden. Ook in Leiden kunnen kraakpanden worden bekeken. Zo is Bar&Boos de hele middag en avond open. Of de krakers van het pand aan de Hooigracht 42 ook meedoen hangt er vanaf of ze dan nog in het pand zitten. Vrijdag verklaarde Louk Rademaker van ROOD dat ze komende week het pand zullen verlaten.

Programma kraakpanden in Leiden:

Bar&Boos, Koppenhinksteeg 4
Van 12.00 tot 17.00 uur:
Elk heel uur wordt een korte film vertoond, met aansluitend ruimte voor vragen. Voorts een infostand met heel veel geschreven kraakinfo en gratis hapjes en drankjes.

22.00 uur – laat: Drum’n’Bass – toegang 2 Euro.

Activiteiten centrum Bar&Boos is in 1993 opgericht op de beneden verdieping van Koppenhinksteeg 4. Bar&Boos wordt op anti-commerciële basis georganiseerd door een groep vrijwilligers en is elke zaterdag open. Bar&Boos heeft de afgelopen maanden geregeld feesten georganiseerd, variërend van Goa en Disco tot Gothic en Punk. Ook treden er bandjes op. Bar&Boos vervult een belangrijke rol als begin podium voor nieuwe DJ’s en bands. Bar&Boos biedt een zelfstandige uitgaansgelegenheid en omdat men er geen winst op hoeft te behalen, is er meer mogelijk dan in ‘normale’ kroegen.

Bar&Boos kan bijvoorbeeld benefieten voor goede doelen organiseren en kunnen de eigenzinnige en uiterst vindingrijke, doch totaal onrendabele, hersenspinsels van medewerkers realiteit worden. Geheel vrijwillig en zonder hiërarchie of politieke lijn werkt een diverse groep jongeren aan een heel creatief project. In de toekomst willen de ‘Barren&Bozen’ de culturele kant van Bar&Boos verder uitbouwen. Er wordt al gewerkt aan een theatertje, zodat ook experimentele toneel groepen, stand-up comedians en klassieke musici een alternatief podium krijgen in Leiden.

Meer info: //www.koppenhinksteeg.nl/wat.htm

Advertentie

Leiden krakers


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×