Nadat een metershoge ijsmuur met behulp van kettingzagen was afgebroken, kwam kerstman Peter Labrujère tevoorschijn uit de ijsmassa. Hij maakte aansluitend als eerste een rondje over de ijsbaan waarvan hij jaren terug al de geestelijke vader was. (Foto's: Chris de Waard).

IJsbaan op de Beestenmarkt geopend

Afgelopen middag heeft PvdA-wethouder Ron Hillebrand met een beiteltje de ijsbaan op de Beestenmarkt geopend. Hij kreeg daarbij hulp van vervaarlijk uitziende mannen met kettingzagen. De ijsbaan is dagelijks open van 12.00 tot 22.00 uur en blijft tot en met 4 januari liggen. De komende weken worden er talloze activiteiten georganiseerd. Een overzicht daarvan staat op www.ijsbaan.org/.

Naast Peter Labrujère was ook centrummanager Robert Strijk nauw betrokken bij de realisatie van de overdekte ijsbaan. Voor Strijk breekt nu een spannende maand aan. De komende weken moet zijn Centrummanagement Leiden de exploitatie van de ijsbaan rond zien te krijgen. Met de inkomsten van dit jaar moet de ijsbaan volgend jaar betaald worden. De gemeente Leiden staat dit jaar garant voor de kosten.

Direct nadat de ijsbaan zaterdagmiddag was geopend, stroomde, vooral, tientallen jongeren het ijs op om met al dan niet terplekke gehuurde schaatsen een paar rondjes te rijden. Op het ijs zaten de ijsmeesters van de Elf Stegen Tocht klaar op hun stempelposten. Een volle stempelkaart was goed voor een gratis drankje in de Koek en Zopie-tent.

Advertentie

Leiden elfstegentocht IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×