De 'X' vrijwel zeker naar Muziekhuis

De X verhuist vrijwel zeker naar het Muziekhuis aan de Middelstegracht. In een gesprek dat muziekwethouder Hessing heeft gehad met de X, heeft hij duidelijk gemaakt dat hij de financiële problemen die de X met het Volkshuis heeft, niet gaat oplossen. Wel blijft een bedrag van 45.000 euro door de X gereserveerd als verhuissubsidie. “Veel te weinig”, zegt Sinan Cengiz van de X. daar kunnen we de nieuwe locatie nooit mee isoleren.

Als het aan Hessing ligt, is de verhuizing van de X naar het Muziekhuis een gegeven. De X zelf blijft liever in het Volkshuis en spant daarom volgende week een rechtzaak tegen de LWO aan om verlenging van de huurovereenkomst af te dwingen. De LWO heeft de X per 1 januari 2004 de huur opgezegd.

Leiden Muziekhuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×