Leiden naar rechter voor 'zwembad' bij station

De gemeente Leiden wil via de rechter de overeenkomst laten ontbinden met de Noordwijkse projectontwikkelaar Ronny van der Putte. Wethouder Hillebrand heeft er geen enkel vertrouwen meer in dat Van der Putte de gemaakte afspraken, de ontwikkeling van winkel, kantoor- en woonruimte nakomt. Hillebrand: “Als de rechter de overeenkomst ontbindt, zijn we weer terug bij af.” Het ligt voor de hand dat Leiden vervolgens de opgeschortte onteigeningsprocedure voor de grond weer in gang zal zetten. Dat kan echter nog geruime tijd in beslag nemen.

In juni van dit jaar gaf Hillebrand al aan dat de gemeente twee scenaria bekijkt voor de onteigeningsprocedure: “We kunnen het plan waarvoor destijds een bouwvergunning is afgegeven nu zelf gaan uitvoeren of met een nieuw eigen plan komen. Op dit moment zijn we aan het bekijken welke optie het beste is”. Hoeveel kans Leiden maakt in de nu aangekondigde onteigeningsprocedure is nog onduidelijk. Eind vorig jaar gaf Hillebrand in een uitzending van de lokale omroep Holland Centraal toe dat de gemeente niet erg sterk staat: “Die procedure is ooit opgeschort. Als we dat nu alsnog door zouden willen zetten, moeten we waarschijnlijk helemaal opnieuw beginnen.”

Leiden putte


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×