De geheime trommel van het College van B&W. Hierin worden stukken gestopt die de raad vertrouwelijk mag inzien. Er publiekelijk over praten is verboden. (Foto: weblog Peter Bootsma).

Duo-raadslid D66 wil geheim stuk openbaar maken

Peter Bootsma, duo-raadslid van D66 in Leiden, wil dat een geheim stuk van het college over de mislukte onteigening van het Gat van Van de Putte, openbaar wordt gemaakt. Het college vindt dat de belangen van de gemeente onevenredig zwaar worden geschaad als het stuk op straat komt te liggen. “Onzin,” vindt Bootsma. “Ik heb het gelezen en er staat niks in wat we niet al weten.” Dinsdag wil hij tijdens de commissievergadering Ruimte en Bereikbaarheid een geheim overleg over de openbaarmaking. Als het stuk daarna niet alsnog openbaar wordt, wil hij een beroep doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). De rechter beslist dan of het stuk alsnog openbaar gemaakt moet worden.

In het stuk staat de strategie die de gemeente zou moeten volgen om alsnog succesvol te kunnen onteigenen.

Leiden putte


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×