Leidse terrassen definitief langer open

5

De gemeenteraad heeft dinsdagavond met een ruime meerderheid ingestemd met het verruimen van de sluitingstijden van terrassen in het centrum. Met ingang van vandaag mogen de terrassen de hele zomer op vrijdag en zaterdag anderhalf uur langer openblijven. De verruiming komt na evaluatie van de proef die vorig jaar zomer gedurende twee maanden werd gehouden. De Pvda probeerde de ruimere terrastijden nog in te perken met het indienen van een wijzigingsvoorstel, maar daarvoor bleek net niet voldoende draagvlak.

Pvda-raadslid Jamal Tchiche vond vijf maanden per jaar te lang voor de verruiming. “De direct omwonenden hebben wel overlast en hoewel dat misschien een kleine groep is, moet je daar wel rekening mee houden”. Hij pleitte namens zijn fractie voor een periode van drie maanden waarin de terrassen tot 1.30 uur open mogen blijven. Dat voorstel kreeg weliswaar veel steun, maar met één stem verschil wonnen de voorstanders van de ruimste vrijstelling.

De SP, Daan Sloos van Leefbaar Leiden en de CDA-fractie minus raadslid Lieverse stemden helemaal tegen de verruiming. Linda Lieverse onthield zich van stemming.

Delen

5 reacties

 1. Ik vind dat de terasen tot 02.00 uur open moeten.

  Zou het eerst uitproberen of het werkt,en op nemen met de eigenaren dat er geen rottegeit komt.

  Komt er toch rottegeit!!!  dan gelijk weer afschaffen.

  mzzl

 2. Om 2u moeten ze de deuren al sluiten, als dan ook nog eens alle mensen van het terras naar binnen moeten en het personeel nog eens na 2u de stoelen etc. moeten opruimen is het half drie voordat alles klaar is. Daarom is er denk ik voor 1.30 gekozen.

 3. Frederik Zevenbergen op

  Da’s helemaal correct, dat half uurtje is nodig om de boel op te ruimen, zodat de straat om 02.00 uur leeg is.

 4. D.Van Schoonderwoerd Den Bezemer. op

  voor de goede orde moet ik toch even kwijt dat ik als enige van de fractie Leefbaar Leiden na bestudering van het evuluatierapport, (bij absentie) ruim voor de raadsvergadering schriftelijk heb aangegeven aan de voorzitter van de raad,  voor verruiming openigstijden van terrassen te zijn. Mijn fractie genoot dhr.Daan Sloos heeft bij de stemming over dit punt mijn mening kenbaar gemaakt tijdens de raadsvergadering dd.1 Juni 2004. Het bericht suggereerd dat de gehele raadsfractie tegen het voorstel zou zijn,dat is niet zo.

  Daniel. Van Sch Den Bez.

  Raadslid Leefbaar Leiden.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline