Stadsparkeerplan creëert faciliteiten voor touring cars

Stadsparkeerplan bereidt een speciale touringcarfaciliteit voor bij het nieuwe transferium Noord/Groenoord. “Touringcarbussen kunnen momenteel alleen aan de Lammenschans en het Molenerf terecht. Deze locaties bieden echter geen service en hebben geen faciliteiten voor chauffeurs en hun grote bussen. Daarbij komt dat de Haagweg vanwege de toegenomen druk op het succesvolle parkeerterrein de ruimte voor touringcarbussen al geruime tijd niet meer kan garanderen”, verklaart directeur Chris Verplancke.

De servicemogelijkheden die Stadsparkeerplan aan de touringcarchauffeurs gaat aanbieden op de locatie Noord/Groenoord, zijn onder andere een kantine met frisdrankautomaten en gratis koffie en thee. Er is warm water, sanitaire voorzieningen en voldoende informatie over Leiden zelf. Er wordt ook hier gratis vervoer aangeboden met het shuttlebusje naar het centrum. Het terrein zal 24 uur per dag, 7 dagen per week worden bewaakt door beveiligingsmensen en camera’s. Er wordt ook een accuservice opgestart, terwijl de gratis ruitenservice van het Haagwegterrein in Noord wordt uitgebreid.

De regionale busmaatschappijen hebben verheugd gereageerd op het initiatief van Stadsparkeerplan. De touringcarbedrijven en hun chauffeurs vinden de huidige locaties zoals het Molenerf “onprofessioneel” voor een stad, die zich, met het Rembrandtjaar in zicht, steeds meer toeristisch gaat profileren.

Leiden Stadsparkeerplan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×