Lenferink gaat bemiddelen in conflict Verbaan

Burgemeester Lenferink heeft vrijdag contact opgenomen met de Leidse ondernemer Jan Verbaan om te kijken of de problemen tussen de ondernemer en de gemeente uit de wereld geholpen kunnen worden. Verbaan toont zich opgetogen met het telefoontje van de burgemeester: “Ik stop nu even al mijn acties tegen de gemeente en ga er vanuit dat we tot oplossingen komen.”

Verbaan zegt alleen te willen waar hij recht op heeft: “Als iets echt niet kan, leg ik me daarbij neer, maar ze moeten me geen onrecht aandoen”. Overigens verloor Verbaan vrijdag een kort geding tegen de gemeente, waardoor hij het bouwplan van een appartementencomplex dat hij momenteel bouwt aan de Koolgracht moet aanpassen.

Omwonenden van de oude wasserij Dingjan op de hoek van de Hoge Rijndijk en de Zoeterwoudsesingel kunnen volgens Verbaan ook gerust zijn. Het pand wordt nog voor het eind van dit jaar gesloopt. Eerder liet Verbaan weten het pand desnoods jarenlang te zullen laten verpauperen, als de gemeente niet met hem om de tafel zou gaan zitten. Omdat burgemeester Lenferink nu een eerste stap heeft gezet voor zo’n gesprek, is ook Verbaan nu bereid om een aantal zaken op te lossen.

Leiden Jan Verbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×