Van Schoonderwoerd ‘raadslid van het jaar’

13

Huis-aan-huisblad Het op Zondag heeft Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer uitgeroepen tot ‘raadslid van het jaar’. Het zondagsblad prijst Van Schoonderwoerd onder andere voor zijn inzet voor de behandeling van een ziek jongetje in de Leidse zusterstad Toruñ in Polen (ondernemer Verbaan betaalde voor zijn behandeling). Ook het feit dat het inmiddels onafhankelijke raadslid veelvuldig de publiciteit haalde, is voor Het op Zondag een wapenfeit dat deze geuzentitel rechtvaardigt.

Wie voor de lezers van Sleutelstad.nl het raadslid van het jaar is, willen we ook weleens weten, dus we zien de reacties graag tegemoet.

Delen

13 reacties

 1. Volgens mij heeft Verbaan Het op zondag gewoon gekocht!

  Wegens semi-terugkeer en alsnog met terugwerkende kracht voor toen en wegens gebrek aan kwaliteit in de huidige gemeenteraad nomineer ik:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Olav Welling!!

   

  (Met als runner up Gerda vd Berg)

   

  😉

 2. Maarten Devilee op

  [1] Aan die zogenaamde verkiezing door Het Gezwam op Zondag zit een luchtje. Het is de stank van huisjesmelkers en knoeiende projectontwikkelaars. De “prijs” wordt toegekend voor activiteiten die niets met het raadswerk te maken hebben, hoe sympathiek op zich ook. Het lijkt een beloning voor de band tussen een raadslid en een rancuneuze ondernemer die geen bouwvergunningen kan krijgen. Weet het sufferdje wel wat de taken en normale activiteiten van een raadslid zijn? Heeft de redactie van Het Gezwam op Zondag de verslagen van gemeenteraadscommissies en gemeenteraad er op na geslagen om te zien wat de Dolende heeft bijgedragen? Heeft Het Gezwam op Zondag raads- en commissievergaderingen bijgewoond. Heeft Het Gezwam op Zondag zich verdiept in andere aspecten van het raadswerk? Weet het sufferdje dat de Dolende zich een raadsvergoeding laat betalen voor het niet bijwonen van vergaderingen? Natuurlijk niet, er heeft in Het Gezwam op Zondag nog nooit een informatief artikel gestaan. Het sufferdje is lui en informeert de lezers niet over wat er politiek en maatschappelijk aan de hand is in Leiden, en weet er eigenlijk niets van. Wel vindt Het Gezwam op Zondag het prima dat een raadslid alleen in de raad zit om op te komen voor de belangen van een huisjesmelker en projectontwikkelaar (“Hij verklaarde het slechts als zijn taak als raadslid te zien om de belangen van Verbaan te behartigen”, Leidsch Dagblad 8 december 2004). Laat dit goed doordringen tot de kiezers. Het Gezwam op Zondag wil of kan ook niet begrijpen dat de Dolende de kiezers heeft bedrogen door zich op de lijst van de Leefbaren te laten kiezen (met heel weinig voorkeurstemmen), vervolgens uit LL stapt maar niet uit de gemeenteraad. Hij is een raadslid zonder mandaat van de kiezers.

 3. Maarten Devilee op

  (2) Ik houd niet zo van die lijstjes die men aan het einde van het jaar wil maken, maar als er dan toch gekozen moet worden valt mijn keuze op Philip van As (Christen Unie) en Jacques de Coo (Leiden Weer Gezellig/De Groenen), twee eenmansfracties die per raadslid beter presteren dan grotere fracties. Als ik kijk wat er zo de pers (niet Het Gezwam op Zondag dus) komt, wat ik op Sleutelstad lees en hier en daar opvang zijn dat twee raadsleden met bijdragen die een hoog zinnigheidsgehalte hebben. Het zijn mensen die over veel onderwerpen iets waardevols te zeggen hebben en die zich serieus en gedreven kwijten van hun taak als volksvertegenwoordiger. Ik ben het met hen en hun partijen niet altijd eens, maar ze verdiepen zich wel in de onderwerpen en hebben er een onderbouwde mening over. De Dolende daarentegen….. Heeft iemand al een onderbouwde visie van de Dolende gehoord op bijvoorbeeld onderwijs, milieu, arbeidsmarkt, economie, sociaal beleid, zorg, volksgezondheid, gehandicaptenbeleid, wet maatschappelijke ondersteuning, verkeer, openbaar vervoer, volkshuisvesting enz. enz., met daarbij een goede financiële dekking? Ik heb nergens iets in die richting gelezen of gehoord.

 4. Echt Leidenaartje op

  Ik wil de loosers van het jaar noemen: De gehele fractie van D66, PVDA, VVD en CDA. De titel het  ’ik-schrijf-alles-letterlijk-over-van-persberichten-en-uit-het-leidsch-dagblad-zonder-bronvermelding van het jaar’ gaat naar Sleutelstad.

 5. Rustig Rustig allemaal.., het is maar voor 1 jaartje:-), nieuwe ronde nieuwe kansen.Het gaat maar om een plaatselijk leugenaartje dus waar maakt u zich zo druk om? over 51 afleveringen is Het voorbij.

  Groet Fred

  (veel boeken in de boekenkast maken van een analfabeet nog geen geleerde)

 6. Roos Kooijman op

  Wat waren de criteria voor deze verkiezing, is er een verkiezing geweest en wie zaten er in de jury, was het een onafhankelijke jury van lezers van de Het op Zondag etcetera etcetera. Dit is toch volstrekt oncontroleerbaar zo’n titel ? Is er ook nog een geldprijs aan verbonden, trouwens ?

 7. [citaat]Wie voor de lezers van Sleutelstad.nl het raadslid van het jaar is, willen we ook weleens weten, dus we zien de reacties graag tegemoet. [/citaat]

  Als ik dan toch mag stemmen dan wel op de volgende personen. Ik heb alleen geen zin in een lang verhaal over het waarom. Maar voor mij zijn het Abraham Flippo (CDA), Philip van As (Christen Unie) en Jacques de Coo (Leiden Weer Gezellig/De Groenen). Mensen die het nieuws volgen weten wel waarom.

  We hebben het dan over raadsleden. Leden van de raad die de gemeente Leiden controleerd. Er zijn er een aantal die daar kennelijk geen tijd voor hebben door andere bezigheden.

 8. Waakzaam Leiden op

  Ik nomineer het dolene raadslid voor de titel loser van het jaar. Hij zingt hoog van de toren in een anti-gemeente advertentiecampagne samen met een schimmige ondernemer. Als het er op aankomt en hij met een kort gedingprocedure wordt bedreigd trekt de schijtlaars zich echter terug. In de raadsvergadering van 7 december j.l. bleek dat zijn politieke draagvlak nihil is. Vervolgens verscheen hij niet meer in de volgende raadsvergadering van 22 december. Hij is door niemand gekozen, doolt de gangen van het stadhuis af op zoek naar een politieke partij die hem zint, vindt niks en gaat dan maar een beetje feest vieren van de 1500,– Euro bruto die hij maandelijks krijgt voor het werk (welk werk, eigenlijk ?) in de raad. Zelfs zijn oud-fractiegenoot Piet Peper heeft dit jaar nog meer gedaan in de gemeenteraad.

 9. reactie waakzaam leiden. op

  geachte vriend,

  Kay van der Linde verbetert het je niet, welk een applaus. Gaat zo door goede vriend.

   

 10. Gefeliciteerd Daniël! Ik wens iedereen een mooi 2005

  [center][url=http://web.icq.com/friendship/swf/0,,16961_rs,00.swf][IMG]http://img150.exs.cx/img150/5586/happnewyr1cp7mg.gif[/IMG][/url][/center]
   
  klik op de afbeelding…
 11. Roos Kooijman op

  @Kitty: en hopelijk ook dit jaar weer veel lekgeprikte Hillebrand-ballonnen…

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline