Organisatie Lakenfeesten stopt ermee

24

Als wethouder Geertsema er niet in slaagt om op zeer korte termijn een nieuwe organisator te vinden voor de Lakenfeesten, is het over en uit met dit grote Leidse zomerfestival. “Geen Peurbakkentocht, geen drakenbootraces, geen lakenmarkten en geen zomerkermis dit jaar, omdat de gemeente ineens 23.000 euro extra aan kosten in rekening wil brengen”, zo vertelt een aangeslagen secretaris Stephan van den Berg van de organiserende Stichting Pedrafes. “Een anderhalf uur durend gesprek met de wethouder heeft niets opgeleverd en 23.000 euro extra kan de stichting gewoon niet opbrengen”.

Ook als de gemeente terugkomt op het besluit om extra kosten in rekening te brengen voor het gebruik van terreinen, volharden de organisatoren in hun besluit. “Als die extra kosten nu alsnog worden geschrapt, wens ik Geertsema veel succes met het vinden van een nieuwe organisator,” aldus Van den Berg die het duidelijk even helemaal met de gemeente heeft gehad.

Delen
heropening sligro Leiden

24 reacties

 1. Om wat voor extra kosten gaat het dan ? Blijkt namelijk niet uit het nieuwsbericht.

 2. Ladan Zonwering op

  Nou lees even goed he!! “23.000 euries” is wel geld nietwaar, het is toch niet te geloven…… wat een dorp.

 3. En nu gaat de gemeente krokodillentranen huilen over dat Lijden de stad van de vluchtende organisaties is geworden, en dat ze hierdoor inkomsten missen en dat het allemaal de schuld is van die ondernemers die nergens voor wensen te betalen…betalen…betalen..betalen…en dan het morrend morrend morrend volk dat de schuld geeft aan Leiden’s bestuurders die er ook niks..niks..niks aan (kunnen/willen/wensen te/bekijk t maar/we doen tochwatwezelfwillen ) doen, want ze doen toch zo hun stinkende best om de begrotingen rond te krijgen.Ijs/ijs/ijskoude

  Groet Fred

 4. Emile van Aelst op

  WAAR ZIJN ZE MEE BEZIG??????????????????

  Het is doodzonde dat er weer een evenement moet sneuvelen door het beleid van de gemeente. Leiden wil zich onder andere profileren als een gezellige bruisende stad. Tegelijkertijd ontmoedigen ze elk initiatief om dit te bereiken. De horeca doet zijn best middels leuke terrassen de stad levendig te maken, wat doet de gemeente gelijk de precariorechten verhogen. De Lakenfeesten zijn een grote publiekstrekker waar een hoop mensen van buiten op af komen. Deze mensen lopen rond, nemen wat te drinken of te eten, kopen nog iets in een paar winkels en komen nog eens terug om de stad en eventueel musea op hun gemak te bekijken. Dit heeft zodoende een enorme economische waarde voor de stad. Wat doet de gemeente in plaats dit te ondersteunen gaat ze kijken wat er te plukken valt bij de organisatie. Het ergste is dat veel evenementen worden georganiseerd door vrijwillgers die dit naast hun baan doen. Het is niet erg veel van je vrije tijd te investeren in het organiseren van leuke dingen voor de stad, dit doe je gewoon uit liefde en chauvinisme voor je stad. Wel erg is het dat heel veel van die tijd opgaat in het aanvragen van vergunningen en strijden tegen de afbraak van je evenement met als voornaamste tegenstander je eigen gemeente waar je het nou juist eigenlijk allemaal voor doet. Met dit beleid frusteer je burgers die het beste voor hebben met de stad en zal er in de toekomst geen enkel initiatief meer van de grond komen, en dit zullen we ook economisch gaan merken op termijn.

  Ik kan me de reactie van de organisatoren van de Lakenfeesten helemaal voorstellen, alhoewel ik het natuurlijk wel heel erg jammer vindt.Op deze manier houden we steeds minder mensen met initiatieven en bereidheid om iets te doen voor de stad over. Sinds de aanscherping van allerhande regeltjes, in rekening brengen van parkeerplaatsen die voor een evenement gebruikt worden, extra kosten voor reclameuitingen tbv evenementen etc zijn er meer vrijwilligers vertrokken dan bijgekomen.

  Ik zou het liefst nog een goede raad aan de gemeente willen geven, maar ja…………….ik kan misschien beter mijn energie voor iets nuttigers gebruiken.

   

   

   

   

   

   

 5. Nou van der Luit  daar ga je weer????????????????????

  Bedankt voor alles wat je al deed voor de stad (dorp) Leiden.

 6. Wat stellen die lakenfeesten dan voor? Ik heb bij mijn vriendin en soms ook bij mijn vrouw het hele jaar door lakenfeesten!

  Wat wil een Leidenaar dan nog meer?! Ik gaat weer naar mijn lakens, vannacht blauw.

  Berend

   

 7. ook voor de IJshal wil de gemeente geen geld uitgeven, waar zijn ze dan mee bezig zeg. Alle leuke dingen voor de bewoners worden geschrapt.

   

 8. Jan-Jaap de Haan, CDA op

  Ter correctie: de raad heeft 8000 euro aan de ijsbaan gegeven, middels amendement bij de begrotingsbehandeling in november 2004.

  Een vraag aan alle mensen die hier (terecht) boos zijn over het dreigende niet-doorgaan van de feesten: als de gemeente een parkeerterrein, of dranghekken, of wat dan ook ter beschikking stelt aan ondernemers, die daar vervolgens dik aan verdienen, mag daar dan een prijs voor gevraagd worden? Lijkt me van wel. Voor non-profit lijkt me dat een andere zaak.

   

 9. monique hoogervorst op

  Het gaat lekker zo met Leiden, wat blijft er dan nog over. De jeugd trek in het weekend de stad al uit omdat er niet veel te beleven valt, en voor de ouderen onder ons is er ook niet veel om in het weekend naar toe te  gaan. Ijsbaan op de beestenmarkt ging ook niet meer door, en nu zijn de peurbakken aan de beurt. Wat is het volgende project? de 3 oktoberfeesten mischien? Het zal voor velen een teleurstelling zijn, zoals voor DE STAMGASTEN. Het zou dit jaar voor hun een jubileumjaar zijn, de 10e keer bij de peurbakken. Ze zijn al maanden bezig met voorbereidingen, en waarschijnlijk  is al die moeite voor niets. Ik denk dat ik maar ga verhuizen naar een stad die nog echt bruist, want Leiden begint een beetje in te dutten.

 10. Die onderdernemers die er dik aan verdienen, betalen natuurlijk behoorlijke gemeentelijke belastingen, en niet alleen de ondernemers maar ook de inwoners van Leiden. Ik ben benieuwd of Sinterklaas in december toeristenbelasting moet betalen…..

  Leiden doet lijden als het zo doorgaat.

   

 11. Ruud Poeliejoe (Stamgasten) op

  Ach ach ach, waar zijn we eigenlijk allemaal mee bezig. de peurbakkentocht, een geweldig idee van dhr. aad van der Luit gaat al jaren goed en is echt uitgegroeid tot een geweldig succes en een aanwinst voor Leiden. mensen komen van ver buiten de stad om hier bij te zijn en de gezelligheid en saamhorigheid van Leiden te zien en te proeven. het mag toch niet zo zijn dat alles maar wordt geschrapt vanwege de steeds hoger wordende kosten? vroeger was er nog een carnavals optocht door Leiden, waar is die gebleven? waarom geen bloemencorso meer door Leiden? en dan straks ook geen peurbakkentocht meer in Leiden! het gaat hartstikken goed met Leiden.

  Ik weet niet hoe mijn vrienden er over denken, maar ik ga door met bouwen en vaar onze 10e tocht door Leiden op de geplande datum!  

 12. Leiden €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

  €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

  €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

   

 13. Goedzo Leiden.

  Nu alleen nog even 3 oktober om zeep helpen, dan kan die evenementeninterimeikel ook weg. Wat zal het lekker stil worden in de stad. Leiden kan dan uitgroeien tot het grootste bejaardenparadijs op aarde.

 14. Tom (STAMGASTEN) op

  ACHACHACH daar gaat ons jubileumjaar dus maar zoals stamgast ruud al eerder vermelde wij gaan door met bouwen en varen onze tocht zoals gepland dus een oproep aan alle peurbakkers komt allen en vaart mee publiek in leiden laat ons niet in de kou staan en moedig ons aan want de gemeente vertikt het nl om Leiden gezellig te houden en waarom ik weet het niet misschien hebben de heren dan een plakkie rosbief minder op brood

  DUS LEIDS PUBLIEK SLAAP NIET IN ZOALS DE GEMEENTE NU DOET EN STEUN ONS OP DE GEPLANDE AVOND VAN DE PEURBAKKENTOCHT WANT WIJ ZULLEN ZEKER VAREN

                                                        TOM (STAMGASTEN)

 15. krul en vrienden op

  nou mensen ook wij de vrienden krul en aanhang bouwen gewoon door en zullen aad en de rest zekers gewoon blijven steunen ook al is het met of zonder steun van de gemeente leiden .

  anders doen we dit jaar een stille tocht voor een zinlose moord op een gezellige tocht door Leiden.

  we gaan net als de straatrace’s ook illegaal het water op

  hebben die gemeente ambtenaren niet iets  beters te verzinnen ze hebben al genoeg verziekt in leiden

  hierbij roepen wij iedereen op die een warm hart toedraagt aan de lakenfeesten op om aad en de rest van de organisatie van deze zeer gezellige feesten te steunen. en B & W van Leiden Laat aad de lakens uitdelen!!!!!!!!!!!!!!

 16. Schande,Schande, Schande!!! Om de bedenker en grote kracht achter de Peurbakkentocht, Drakenbootrace, Leiden culinair en de Lakenfeesten voor de zoveelste keer een trap in de rug te geven. Aad van der Luit zet zich al 20 jaar met zijn onnavolgbare enthousiastme en gedrevenheid in om deze feesten elk jaar tot een groot succes te maken. Door hem is dit feest in de landelijke top 20 gekomen en komen veel mensen van ver om dit feest mee te maken. En als er een vervanger moet komen zoals de heer Geertsema al heeft voorgesteld dan moet die Geertsema maar vervangen en niet een van de grootste promotors van de stad Leiden. Een Peurbakkentocht zonder Aad van der Luit kan ik me echt niet voorstellen.

 17. Daniel van schoonderwoerd dnbezemer op

  krul en vrienden.

  mijn steun heb je Lex, we laten ons niet ontmoedigen door  wethouders of hun ambtenaren. Wij Leidenaren moeten sturing geven aan dingen die gebeuren in onze stad, in goed overleg en zonder tegen de wethouders aan te schuren.

   

   

  Voor LEIDEN PRIMAIR,

  Daniel.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 18. Carel (De stamgasten) op

  LEIDEN BEDANKT!!!

  voor het verzieken van het laatse bruisende spektakel in leiden.

  nog even en den bruist alleen mijn bubbelbad nog!!!

  als dit er door komt gooi ik mijn bubbelbad ook bij de gemeente op de stoep en ga verkassen.

  met alle respect voor Aad van der Luit die zich al die jaren helemaal heeft gegeven.

  het laatste gezelige evenement verzieken hoe durven jullie nog even kan je alleen maar knokken in leiden in plaats van feesten…… nou de groeten!!!

  ps Aadje bedankt vriend!!!

   

   

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline