Geertsema: "Deur wijd open voor Lakenfeesten"

Volgens wethouder Geertsema is er geen enkele reden voor de organisatie van de Lakenfeesten om ermee op te houden. “De deur staat wagenwijd open,” aldus Geertsema die het enorm zou betreuren als de drijvende krachten achter de Lakenfeesten, Aad van der Luit en Stephan van den Berg, niet op hun besluit om te stoppen terugkomen. “Als de Lakenfeesten niet doorgaan, zijn er alleen maar verliezers. Het enige dat wij willen is dat iedereen die een niet-commercieel evenement organiseert gewoon de kosten betaalt voor zaken als het afkopen van parkeerplaatsen. Voor dat bedrag kunnen ze dan subsidie aanvragen. Zo is voor iedereen duidelijk wat de kosten zijn en loopt de organisatie toch geen financieel risico.” Geertsema vermoedt dat er vooral veel ‘oud zeer’ zit bij de organisatoren. “Er zijn in het verleden weleens zaken niet goed gegaan, maar daarom willen we nu juist alles regelen. Bijvoorbeeld in een convenant zoals we dat ook hebben afgesloten met de 3 October Vereeniging”.

De Stichting Pedrafes, die de Lakenfeesten organiseert, is niet van plan subsidie aan te vragen en zal definitief geen Lakenfeesten organiseren. Voor Geertsema zijn die feesten echter zo belangrijk voor Leiden dat hij alles op alles zet om een andere organisator te vinden voor in elk geval de Peurbakkentocht. Daarbij denkt hij aan de horeca-ondernemers in de binnenstad, maar ook de naam van centrummanager Robert Strijk wordt daarbij al hier en daar genoemd.

Advertentie

Leiden Lakenfeesten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×