Vandaag besluit over doorgang Lakenfeesten

Vanmiddag om 13.30 uur maken de gemeente Leiden en de Stichting Pedrafes, die de Lakenfeesten organiseert, bekend of de Lakenfeesten doorgaan of niet. Volgens bestuurslid Stephan van den Berg van Pedrafes kan het nog alle kanten op, maar wordt de knoop vandaag wel definitief doorgehakt. Voornaamste probleem lijken nog waarborgen voor het voortbestaan van de Lakenfeesten op langere termijn. Pedrafes wil geen deal voor alleen 2005. Dat lijkt ook de insteek van de gemeente die graag een convenant wil sluiten met Pedrafes. Daarin worden dan alle zaken geregeld die met de organisatie van de Lakenfeesten te maken hebben. Eerder sloot de gemeente al een dergelijk convenant met de 3 October Vereeniging. Ook in dat geval met als doel een einde te maken aan de jaarlijks terugkerende discussies over de kosten van de viering.

Hoewel het doorgaan van de Lakenfeesten dus nog niet officieel wordt bevestigd, lijkt de kans groot dat het evenement voor Leiden behouden blijft.

Advertentie

Leiden Lakenfeesten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×