De kantoren van internetbedrijf Media Design werden maandag in de loop van de middag vrijgegeven. Hoewel er in dit deel van het pand geen brand heeft gewoed, is de rook- en waterschade zo groot dat het kantoor als verloren kan worden beschouwd. (Foto's: Chris de Waard).

Oorzaak brand Flevoweg nog niet bekend

De oorzaak van de enorme brand die een bedrijvencomplex aan de Flevoweg in de Leidse Merenwijk zondagochtend vroeg grootdeels verwoestte, is nog niet bekend, maar volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken. De technische recherche kon maandag pas in de loop van de middag starten met het sporenonderzoek. Eerst moest de bouwkundige staat van het zwaar beschadigde pand in kaart worden gebracht. Nadat enkele delen van het pand waren afgegrendeld wegens instortingsgevaar, werden de minst getroffen delen vrijgegeven.

De brand lijkt te zijn ontstaan in een schoonmaakbedrijf op de eerste verdieping. Dinsdag wordt het onderzoek naar de oorzaak van de brand voortgezet. Ook wordt nog onderzocht hoe de explosie heeft kunnen ontstaan, waarbij twee brandweermannen ernstige verwondingen opliepen en een derde brandweerman lichtgewond raakte. Mogelijk ging het om een ophoping van gas. NUON heeft zondagmorgen pas om 8.30 uur het gas afgesloten. Anderhalf uur na het sein ‘brand meester’.

Leiden flevobrand


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×