PvdA-vragen over brand Flevoweg

De fractie van de PvdA wil van het Leidse college van B en W weten of de brandweer wel voldoende zicht heeft op plekken in de stad waar zich gevaarlijke stoffen bevinden. Directe aanleiding voor de vragen is de grote brand die het bedrijfsverzamelgebouw aan de Flevoweg grotendeels verwoestte.

Een aantal weken geleden woedde een grote brand bij het biochemisch bedrijf Centocor aan de Einsteinweg. Ook deze ging, net als bij de brand aan de Flevoweg, gepaard met een explosie. Wellicht twee losstaande incidenten, schrijft de PvdA aan B en W, maar de fractie zegt meer te willen weten over de controles van de brandweer op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen.

De PvdA is verontrust over de explosie, vooral omdat een woordvoerder van brandweer eerder meldde dat het bedrijf waar de explosie plaatsvond (vermoedelijk een groothandel in schoonmaakmachines) niet als gevaarlijk bekend stond.

Advertentie

Leiden Brand in bedrijfsverzamelgebouw Merenwijk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×