Eurodusnie verliest rechtzaak om stemwijzer

Afgelopen woensdag heeft de Haagse Rechtbank Eurodusnie in het ongelijk gesteld in het kort geding dat het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) tegen het Leidse collectief had aangespannen over het gebruik van het woord ‘stemwijzer’. De rechter heeft de eisen van het IPP toegewezen en Eurodusnie opgedragen onmiddellijk de domeinnaam www.referendumstemwijzer.nl over te dragen aan het IPP en de vormgeving van de Eurodusnie stemwijzer te wijzigen. Ook werd Eurodusnie veroordeeld in de kosten van het proces. Na de uitspraak verhuisde Eurodusnie de, inmiddels 12.000 keer ingevulde referendumstemwijzer, naar www.referendumstemwijze.nl. Ook deze naam wordt nu door het IPP opgeeist.

Het IPP eist dat Eurodusnie direct het gebruik van de nieuwe domeinnaam staakt. Zo niet dan zal het IPP overgaan tot het innen van een dwangsom van 5000 euro per dag.

“Hoewel we grote twijfels over de houdbaarheid van deze stelling hebben zien we ons daarom genoodzaakt ook dit domein op te geven. Wie voor een alternatief stemadvies van Eurodusnie terecht wil kan vanaf heden terecht op het webadres //www.referendumwijze.nl,” aldus Eurodusnie in een verklaring.

Advertentie

Leiden stemwijzer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×