Oude ROC-gebouwen niet meer geschikt als onderwijslocatie

Pvda-raadslid Liesbeth Hesseling wil dat de gemeente de gebouwen die van het ROC Leiden zijn overgenomen niet zonder meer bestemd voor wonen en een beetje werken. De Pvda wijst erop dat verschillende onderwijsinstellingen krap in hun jasje zitten en vraagt zich af of bijvoorbeeld de Driestar en de Praktijkschool daar geen plaats kunnen krijgen.

Volgens wethouder Hessing is dat al nagegaan, maar hebben genoemde scholen geen interesse: “De locatie Ter Haarkade leek geschikt voor het Da Vinci College, maar die wil meeverhuizen naar de nieuwbouw die het ROC gaat plegen. Ook de Driestar stelt eisen met betrekking tot een locatie. Zo wil die school perse aan de zeezijde van het station blijven”.

De Driestar ziet zijn wensen mogelijk in vervulling gaan als het Bonaventura College, na de verbouwing van het eigen pand, het oude gebouw van de Agnes Scholengemeenschap verlaat. “Na die verbouwing kan de Driestar daar misschien heen,” aldus Hessing.

Leiden ROC locaties


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×