Oude ROC-gebouwen niet meer geschikt als onderwijslocatie

2

Pvda-raadslid Liesbeth Hesseling wil dat de gemeente de gebouwen die van het ROC Leiden zijn overgenomen niet zonder meer bestemd voor wonen en een beetje werken. De Pvda wijst erop dat verschillende onderwijsinstellingen krap in hun jasje zitten en vraagt zich af of bijvoorbeeld de Driestar en de Praktijkschool daar geen plaats kunnen krijgen.

Volgens wethouder Hessing is dat al nagegaan, maar hebben genoemde scholen geen interesse: “De locatie Ter Haarkade leek geschikt voor het Da Vinci College, maar die wil meeverhuizen naar de nieuwbouw die het ROC gaat plegen. Ook de Driestar stelt eisen met betrekking tot een locatie. Zo wil die school perse aan de zeezijde van het station blijven”.

De Driestar ziet zijn wensen mogelijk in vervulling gaan als het Bonaventura College, na de verbouwing van het eigen pand, het oude gebouw van de Agnes Scholengemeenschap verlaat. “Na die verbouwing kan de Driestar daar misschien heen,” aldus Hessing.

Delen

2 reacties

  1. Wel zeker hebben we altijd interesse gehad in een (goed en bruikbaar) gebouw voor het praktijkonderwijs. Toen de plaats van de nieuwbouw voor het praktijkonderwijs heel actueel was, waren de gebouwen van het ROC niet op de markt en de verwachting was dat nieuwbouw op een andere locatie sneller resultaat zou geven. Het lijkt er op dat we aan alle kanten ingehaald worden en dat we dus veel beter hadden kunnen wachten. Al in 2002 heeft de gemeenteraad besloten dat er een budget voor nieuwbouw beschikbaar is, drie jaar verder bestaat er nog altijd onzekerheid over de plaats waar we straks de palen kunnen neerzetten en zitten we nog steeds in gebouwen waar we op een onvoldoende manier het onderwijs kunnen verzorgen.

    We kiezen graag voor de snelste manier en als dat een gebouw is van het ROC dat voldoet aan de eisen voor het praktijkonderwijs, graag.

  2. Het ROC kan nog zulke mooie gebouwen neerzetten met alle toeters

     en bellen etc.

     doch als het IQ peil van de leerlingen laag is..en blijft..dan is alles voor niets geweest.

     

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline