Oud-raadslid Jean Hermans keert na de verkiezingen in maart 2006 vrijwel zeker terug in de gemeenteraad. (Archieffoto: Chris de Waard).

VVD stelt kandidaten raadsverkiezingen vast

Op 23 november zullen de leden van de VVD Leiden de lijst vaststellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006. De huidige fractievoorzitter Leendert de Lange staat, als het aan de kandidaatstellingscommissie ligt, ook bij de komende verkiezingen op de eerste plaats.

 

Op de lijst staan verder de zittende raadsleden Greetje v. Gruting-Wijnhold (2), Arend Jan Sleyster (3), Paul Laudy (4) en Frederik Zevenbergen (7). Ook keert een oude bekende terug, Jean Hermans, die in september 2002 voor drie jaar naar Suriname vertrok. Op de onverkiesbare plaatsen 29 en 30 staan respectievelijk Alexander Geertsema en Rogier v.d. Sande die momenteel wethouder zijn voor de VVD. Van de zittende raadsleden keren Marijke van Dobben de Bruijn en Rob de Rooij na de verkiezingen niet terug in de raad.

Nieuwkomers in de top 10 van de Leidse VVD zijn Jean Hermans, Alfred v.d. Klis, Barbara Pouw, Maya v.d. Steenhoven en Annet Koster. De partij is momenteel met zeven zetels in de raad vertegenwoordigd. Bij een gelijkblijvend aantal zetels ziet de fractie er na de verkiezingen dan als volgt uit:

1 Leendert de Lange
2 Greetje v. Gruting-Wijnhold
3 Arend Jan Sleyster
4 Paul Laudy
5 Jean Hermans
6 Alfred v.d. Klis
7 Frederik Zevenbergen

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×