VVD stelt kandidaten raadsverkiezingen vast

3

Op 23 november zullen de leden van de VVD Leiden de lijst vaststellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006. De huidige fractievoorzitter Leendert de Lange staat, als het aan de kandidaatstellingscommissie ligt, ook bij de komende verkiezingen op de eerste plaats.

 

Op de lijst staan verder de zittende raadsleden Greetje v. Gruting-Wijnhold (2), Arend Jan Sleyster (3), Paul Laudy (4) en Frederik Zevenbergen (7). Ook keert een oude bekende terug, Jean Hermans, die in september 2002 voor drie jaar naar Suriname vertrok. Op de onverkiesbare plaatsen 29 en 30 staan respectievelijk Alexander Geertsema en Rogier v.d. Sande die momenteel wethouder zijn voor de VVD. Van de zittende raadsleden keren Marijke van Dobben de Bruijn en Rob de Rooij na de verkiezingen niet terug in de raad.

Nieuwkomers in de top 10 van de Leidse VVD zijn Jean Hermans, Alfred v.d. Klis, Barbara Pouw, Maya v.d. Steenhoven en Annet Koster. De partij is momenteel met zeven zetels in de raad vertegenwoordigd. Bij een gelijkblijvend aantal zetels ziet de fractie er na de verkiezingen dan als volgt uit:

1 Leendert de Lange
2 Greetje v. Gruting-Wijnhold
3 Arend Jan Sleyster
4 Paul Laudy
5 Jean Hermans
6 Alfred v.d. Klis
7 Frederik Zevenbergen

Delen

3 reacties

 1. Een lijst die tegelijk veel bekende namen bevat, als opvallende elementen. Vragen die opkomen:

  * Alfred v.d. Klis is volgens mij een nieuweling, maar de enige die in het verhaal verder niet genoemd wordt? Ook mis ik als lezer toelichtingen over het afhaken van Rob de Rooij en Marijke van Dobben de Bruijn? 

  * Opmerkelijk (merkwaardig?) lage plek voor Frederik Zevenbergen? Als ik het me goed herinner was Zevenbergen in juni 2002 de vervanger van Jean Hermans in de fractie. Heeft de Leidse VVD trouwens aan kandidaten gevraagd of ze voor vier jaar beschikbaar zijn?

  (en ja, gegeven de traditionele uittocht van Leidse Raadsleden zou ik dat als Leidse keizer nadrukkelijk aan >>iedere<< partij vragen)

 2. Mooi dat de lijst bekend is! Jammer dat de tweede vrouw (Barbara Pouw) pas op nummer 8 staat. Lijkt mij trouwens wel een pittige tante! Wie is Alfred van der Klis? Nooit van gehoord! Ik zou zeggen Frederik Zevenbergen en Barbara Pouw allebei een plaats omhoog, dan heeft de VVD een topfractie!   

 3. Alfred van der Klis is een student rechten. Actief op zijn studentenvereniging, binnen studentenrugby, binnen de VVD (Leiden en landelijk) en was eerder al (winnend) lijstrekker en fractievoorzitter van BEP in de universiteitsraad. Een zeer goed bekend gezicht in de studentenwereld, waarmee de VVD Leiden duidelijk aangeeft ook voor deze doelgroep een heel voordehandliggende keuze te zijn. Overigens staan er naast hem, snel geteld, nog eens zeker zes studenten op de lijst. 

  Frederik Zevenbergen is, gelet op zijn positie tijdens de verkiezingen vier jaar geleden, fiks gestegen: van de tiende naar de waarschijnlijk verkiesbare zevende plaats.

  Algemene indruk is: een breed vertegenwoordigde, maar mooie en evenwichtige advieslijst. Een echte Leidse Volkspartij waardig. Complimenten!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline