Marije van den Berg wint lijsttrekkersverkiezing PvdA

4

Na een spannende strijd tussen Henny Keereweer, de Pvda-wijkabassadeur in de Stevenshof, en zittend raadslid Marije van den Berg heeft de stemcommissie van de Pvda afgelopen avond de winnaar bekend gemaakt. Marije van den Berg heeft gewonnen met 63.9% van de stemmen. Henny Keereweer behaalde 36.1% van de stemmen. In totaal heeft 34.2% van de Leidse Pvda-leden een stem uitgebracht.

Marije zal in Leiden de PvdA-lijst gaan aanvoeren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en wordt ook de nieuwe fractievoorziter na de verkiezingen. Tijdens de ALV van 6 december zal de uitslag van de ledenraadpleging formeel door de leden worden bekrachtigd. Tijdens de ALV van 13 december wordt de volledige kandidatenlijst vastgesteld.

Keereweer neemt zijn verlies sportief op: “Ik ben ontzettend blij voor Marije dat ze gewonnen heeft. Ik ben er van overtuigd dat wij – als PvdA Leiden – blij mogen zijn dat we met zo’n lekker linkse, Leidse meid de verkiezingen in mogen gaan. Ik zie dat helemaal lukken”.

Delen

4 reacties

 1. Henny Keereweer op

  En zo is het! En nu weer samen tegen de rest voor een nog sterker en nog socialer Leiden!

 2. Waarom tegen de rest, Henny, de andere partijen kunnen toch ook sociale ideeen hebben en uitvoeren.

 3. Leiden nog socialer? De werkenden mogen nog meer betalen voor de niet werkenden?

  Nog meer parkeer geld betalen voor minder plaatsen?

  Nog meer expertise buro’s inschakelen voor onzinnege projecten?

  Na de RGL ook een zweeftrein door de Breestraat?

  Alle parken weg en woningen bouwen?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline