Marije van den Berg is door de Pvda-leden gekozen tot lijsttrekker van haar partij. Na de verkiezingen in maart 2006 zal ze ook het fractievoorzitterschap op zich nemen. (Foto: Pvda Leiden).

Marije van den Berg wint lijsttrekkersverkiezing PvdA

Na een spannende strijd tussen Henny Keereweer, de Pvda-wijkabassadeur in de Stevenshof, en zittend raadslid Marije van den Berg heeft de stemcommissie van de Pvda afgelopen avond de winnaar bekend gemaakt. Marije van den Berg heeft gewonnen met 63.9% van de stemmen. Henny Keereweer behaalde 36.1% van de stemmen. In totaal heeft 34.2% van de Leidse Pvda-leden een stem uitgebracht.

Marije zal in Leiden de PvdA-lijst gaan aanvoeren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en wordt ook de nieuwe fractievoorziter na de verkiezingen. Tijdens de ALV van 6 december zal de uitslag van de ledenraadpleging formeel door de leden worden bekrachtigd. Tijdens de ALV van 13 december wordt de volledige kandidatenlijst vastgesteld.

Keereweer neemt zijn verlies sportief op: “Ik ben ontzettend blij voor Marije dat ze gewonnen heeft. Ik ben er van overtuigd dat wij – als PvdA Leiden – blij mogen zijn dat we met zo’n lekker linkse, Leidse meid de verkiezingen in mogen gaan. Ik zie dat helemaal lukken”.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×