Bestuur Stadsparkeerplan dreigt met opstappen

Als de gemeente de verplaatsing van het parkeerterrein aan de Haagweg doorzet, stapt het bestuur van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) op. Dat schrijft directeur Chris Verplancke in een reactie op de gedwongen verhuizing aan het College van Burgemeester & Wethouders en de Leidse gemeenteraad. Verplancke laat weten alleen bereid te zijn om mee te werken aan een alternatieve locatie als ook op de Haagweg een parkeermogelijkheid blijft bestaan.

Een alternatieve locatie moet bovendien aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo eist SSL een (bijna) gelijkwaardige geografische ligging én een gelijkwaardig aantal parkeerplaatsen. “Na een gedegen en intensief onderzoek van stichting en gemeente zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat een gelijkwaardig alternatief in Leiden vooralsnog niet voorhanden is,” aldus directeur Verplancke.

Als nieuwe parkeerlocatie komt SSL met het voorstel om de busremise aan de Rijnsburgerweg mee te nemen in het onderzoek naar uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Verplancke: “Het gebruik van de remise veroorzaakt volgens bewoners en bedrijven veel overlast op de Rijnsburgerweg. Middels ondertunneling ter hoogte van de Schipholweg onder het spoor, zou de remise een ideale grote parkeerlocatie kunnen zijn voor de westkant van de stad”. De eerder voorgestelde – tijdelijke – Plesmanlaanlocatie naast Naturalis is volgens de SSL alleen geschikt voor een, noodzakelijk maar tijdelijke, vervanging van de Haagweg tijdens de bouw van een Haagweggarage. Deze moet bovendien minimaal 1000 plaatsen krijgen. Zo niet, dan is dat voor SSL alleen bespreekbaar als er zowel een grote Morspoortgarage én een grote Schipholweggarage worden gebouwd.

Leiden Stadsparkeerplan


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×