Jeltje van Nieuwenhoven, Pvda-gedeputeerde in de Provinciale Staten van Zuid-Holland, sprak de Leidse Pvda-leden en andere belangstellenden zaterdagmiddag toe tijdens de nieuwjaarsreceptie van die partij. Op de achtergrond (tweede van rechts) luistert prominent Pvda-lid en oud-wethouder Tjeerd van Rij toe. (Foto's: Chris de Waard).

Van Nieuwenhoven: "Alles draait om de opkomst"

Jeltje van Nieuwenhoven was zaterdagmiddag te gast op de nieuwjaarsreceptie die de Pvda hield in Koetshuis de Burcht. Ze hield de Pvda-leden voor dat er in de campagne voor de komende verkiezingen vooral gewerkt moet worden aan de opkomst. “Opkomst, opkomst, opkomst, daar draait het om. Keer op keer blijkt dat juist in de wijken met een hoge Pvda-achterban de opkomst laag is. Dat kost stemmen en dus zetels”, aldus de Pvda-gedeputeerde die er verder op wees dat hard gewerkt moet worden om de potentiele kiezers te overtuigen. “De Pvda in Leiden heeft 900 leden. Als je dat vertaalt naar de Tweede Kamer waar we nu op 53 zetels staan in de peilingen, hebben de leden dus maar 1 zetel. De rest zijn gewone kiezers.”

Jeltje van Nieuwenhoven toonde zich verder een warm voorstander van de aanleg van de RijnGouweLijn door de Leidse binnenstad. Dit door de Leidse afdeling tot ‘verboden onderwerp’ verklaarde ‘issue’ kwam alsnog ter sprake toen uit de zaal een vraag over de RGL werd gesteld.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×