Daan Sloos, lijstrekker van Leefbaar Leiden (rechts met shawl) tijdens de uitslagenavond in 2003 op het stadhuis. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leefbaar Leiden komt met 20 puntenplan voor verkiezingen

“Iedere nieuwkomer, die in Leiden de handen uit de mouwen wil steken, is van harte welkom,” het is één van de 20 punten waarbij Leefbaar Leiden de verkiezingscampagne ingaat. Voordat de partij een echt verkiezingsprogramma schrijft, worden via de site reacties van Leidenaren gepeild op de verschillende onderwerpen. “Wij willen eerst weten hoe de Leidse bevolking over verschillende zaken denkt. Hiervoor gebruiken we onze website. Het is jammer dat ‘niet internetgebruikers’ er dan buitenstaan, maar natuurlijk gaan we ook naar de mensen toe.” De partij van Daan Sloos meldt vandaag in Het op Zondag bovendien klaar te zijn voor een plek in het College van B&W. “Samen met de VVD en het CDA”, aldus Sloos, die de Pvda graag in de oppositie zou zien verdwijnen.

In het 20 stappenplan van Leefbaar Leiden spreekt de partij van Daan Sloos zich onder meer uit tegen parkeerrestrictiegebieden in wijken buiten de singels. “Gratis parkeervergunningen voor alle Leidenaren. Leidenaren betalen al meer dan genoeg aan gemeentelijke heffingen”. De RijnGouweLijn moet niet door het centrum gaan rijden en het openbaar vervoer binnen Leiden moet gratis worden. Ook moeten er camera’s in uit uitgaansgebied komen en moet overlast hard aangepakt worden. Gedogen is uit den boze.

Als het aan Leefbaar Leiden ligt worden er geen alcohol- en drugsverslaafden opgevangen aan de Langegracht. Daan Sloos haalt een oud plan van zijn partij uit de kast en pleit voor een zorgboerderij in het stadspark Cronenstein: “De bereidheid van de gebruikers tot afkicken moet wel voorop staan. Werken voor de kost en de opvang is het uitgangspunt”.

In de toekomst wil Leefbaar Leiden dat de inwoners van Leiden besluiten kunnen tegenhouden: “De inwoners van onze stad moeten we naar hun mening vragen door middel van een referendum of een enquête. De uitslag is bepalend voor de besluitvorming”.

Verder wil Leefbaar Leiden een ringweg om Leiden, behoud van monumentale panden in het historische centrum en meer sportvoorzieningen. Ook moet de Oostvlietpolder groen blijven. Ouderenzorg, thuishulp, maatschappelijk werk, Raad & Daadwinkels, burgerraadslieden en rechtswinkels mogen in geen enkel opzicht beperkingen worden opgelegd.

Tenslotte wil Leefbaar Leiden meer gezonde voeding op scholen ter voorkoming van overgewicht bij kinderen en gratis museum- en theaterbezoek voor minima.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×