CDA: "Leiden niet de goedkoopste gemeente"

“De gemeente Leiden heft van haar bewoners de laagste belastingen van de 35 grote steden van Nederland.” Dit goede nieuws bracht burgemeester Lenferink maandag naar aanleiding van het Belastingoverzicht Grote Gemeenten 2006 van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat niet iedereen zich kan vinden in dit ‘juich-verhaal’ blijkt uit het weblog van CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan die schrijft: “Hier is maar liefst 6x iets op af te dingen. Ten eerste is het niet waar.”

“Ten tweede is dit beeld vertekend. Ten derde is dit eenmalig. Ten vierde is dit te danken aan landelijk en niet aan lokaal beleid. Ten vijfde betreft het hier alleen de lasten voor burgers en niet voor ondernemers. En ten zesde draagt dit ‘feit’ grote risico’s in zich.”

Het CDA richt de pijlen ook op de beide VVD-wethouders Van der Sande (Financiën) en Geetsema (Economische zaken). “Goede sier maken met toevallig en eenmalig gunstige plaatjes voor de burgers is mooi, maar werk maken van lage lasten voor iedereen in Leiden, was nog mooier geweest.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×