Ook SP tegen lijstverbinding met GroenLinks

Nadat de Pvda al eerder liet weten geen lijstverbinding aan te willen gaan met GroenLinks, is ook de SP vanavond afgehaakt. GroenLinks zond enkele weken geleden een verzoek aan de twee andere linkse partijen in Leiden om tot een linkse samenwerking bij de komende gemeenteraadsverkiezingen te komen. Daar komt nu dus niets van terecht. De Pvda gaf vorige week aan te streven naar een college met een breed draagvlak bij de Leidenaren. “Een lijstverbinding met andere partijen past daar niet bij”. SP-voorzitter Louk Rademaker heeft niet voldoende vertrouwen in het sociale en groene gezicht van GroenLinks en wijst om die reden de samenwerking van de hand.

GroenLinks schreef begin dit jaar aan de Pvda en de SP dat linkse politiek een goed alternatief voor Leiden is ten opzichte van het huidige beleid. Volgens Rademaker maakt GroenLinks dat in Leiden allerminst waar: “De stemden recent bijvoorbeeld in met de sloop van betaalbare woningen in de Pasteurstraat en de bebouwing van de Oosvlietpolder. Dat noem ik geen links geluid”.

Op 20 januari volgt nog wel een gesprek met GroenLinks en de PvdA. “Dan gaan we kijken of we tot een vorm van linkse samenwerking kunnen komen. We hopen dat zij zich weer bekeren tot echt links beleid. Luisteren naar de burger moet daarin centraal staan,” aldus SP-lijsttrekker Antoine Theeuwen.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×