VVD pleit voor lastenverlichting Leidse bedrijfsleven

7

De VVD Leiden wil dat de lasten voor het Leidse bedrijfsleven omlaag gaan. “Veel winst valt te behalen in het schrappen van onnodige en geldverslindende regels. Dit moet echt de hoogste prioriteit hebben,” aldus lijsttrekker Leendert de Lange die ook de tarieven zelf nog eens kritisch onder de loep wil nemen. Leiden scoort goed op het gebied van woonlasten, zo bleek eerder deze week uit het zogenaamde COELO-rapport van de Universiteit Groningen. Voor bedrijven is Leiden juist aan de dure kant.

De extra kosten die Leidse bedrijven sinds 2005 betalen in het kader van het ondernemersfonds horen volgens De Lange niet in de kostendiscussie thuis: “Deze zijn namelijk op nadrukkelijk verzoek van het Leidse bedrijfsleven zelf ingevoerd met het uitgangspunt ‘voor ondernemers, door ondernemers’. Daar moet het ook om gaan.”

Delen

7 reacties

 1. Enne, hoe gaan we dat betalen, belastingverlaging voor bedrijven? Ik vraag het omdat de VVD natuurlijk altijd vraagt: “hoe wilt u dat betalen?”, als de SP weer eens voorstelt om wat voor de minima te doen ;+] Ik ben trouwens bang dat het effect van belastingverlaging op de aantrekkingskracht van Leiden voor bedrijven schromelijk overschat wordt. Daarentegen wordt elke euro extra voor minima bijna in zijn geheel weer in de Leidse economie gepompt.

 2. Beste Julian,

  Leendert de Lange maakt in de tweede en derde regel van dit bericht toch al direct duidelijk hoe de Leidse VVD dit wil aanpakken?“Veel winst valt te behalen in het schrappen van onnodige en geldverslindende regels. Dit moet echt de hoogste prioriteit hebben,” aldus lijsttrekker Leendert de Lange die ook de tarieven zelf nog eens kritisch onder de loep wil nemen.

  Als nu eindelijk eens een hoop regels overboord worden gegooid, kunnen de tarieven direct verlaagd worden. Kosten en baten tegen elkaar wegstrepen dus!

 3. Sabine Verschoor op

  Een opvallende oproep van de VVD fractie, aangezien ze recentelijk nog VOOR belastingverhoging voor ondernemers hebben gestemd (nl. de reclamebelasting).

  Als we het nu dus over verkiezingsretoriek hebben: de ondernemers moeten dan bij D66 zijn, een van de weinige tegenstemmers.

 4. Het ging mij natuurlijk vooral over de zinsnede “de tarieven zelf onder de loep nemen”. En als er regels bestaan die onnodig zijn en tegelijk geld verslinden moeten die per definitie opgeheven worden, daar kan niemand het mee oneens zijn. Ik vraag me alleen af hoeveel van dergelijke regels er nog zijn, en als ze er zijn, waarom niemand daar eerder op heeft gewezen.

 5. Jacques de Coo op

  Er waren natuurlijk wel meer tegenstemmers tegen invoering van de reclamebelsating. Voor de goede orde hier het citaat uit de besluitenlijst van de raad daarover: de fracties D66, SP, LWG/DG en fractie Veeger worden geacht tegen het voorstel gestemd te hebben.

 6. Jan-Jaap de Haan (CDA) op

  Dit is natuurlijk een mooi bericht van de VVD, als reactie op de CDA-oproep aan hun adres (zie artikel elders op sleutelstad en op mijn weblog).

  Helaas zijn de feiten de laatste jaren anders geweest: ondernemers zijn meerdere keren massaal in opstand gekomen tegen verhogingen, voornamelijk van de precario. Ook de bouwleges en de toeristenbelasting zijn velen nog een doorn in het oog.

  Maar vooruit, de VVD belooft beterschap. Nu de rest van de raad nog.

 7. Eli de Graaf op

  Heeft de vvd zitten slapen , bij het invoeren van  diverse nieuwe heffingen  de afgelopen vier jaar?

  We gaan weer het een en ander beloven!Komen de verkiezingen er soms weer aan?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline