WijLeiden wil meer aandacht voor architectuur

De nieuwe Leidse politieke partij WijLeiden wil dat Leiden meer aandacht gaat besteden aan de hedendaagse architectuur. De partij vindt dat er in het verleden te weinig is gekeken naar de schoonheid van nieuwbouw. “De houdbaarheid van een ‘mooi’ gebouw is toch veel langer dan dat van een ‘lelijk’ gebouw,” aldus lijsttrekker Nils Laudy: “Eventuele extra kosten voor de nadruk op de schoonheid van architectuur kunnen zo worden terugverdiend. Dan staat Leiden over honderd jaar bekend om haar historisch centrum en haar huidige architectuur.”

“Vanzelfsprekend is hoogbouw een goede oplossing voor het ruimtetekort” maar, zo vraagt Laudy zich af: “kan deze hoogbouw geen sfeervoller karakter meekrijgen?” Ook het stationsgebied bezorgt Laudy weinig warme gevoelens. “De sfeervolle uitstraling van de grachtenpanden is zeker een van de hoogtepunten van Leiden, maar als je buiten het historisch centrum kijkt, worden de bouwkundige hoogtepunten toch wel schaars. Grauw gekleurde hoekige flats ontsieren vaak het uiterlijk van een wijk.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×