D66 zet aanval in op nieuwe partijen

28

“En dan WijLeiden. Een stel brave studenten. Rijkeluis-kinderen die op kosten van hun ouders een politiek partijtje mogen oprichten omdat ze beter in de raad dan in de kroeg kunnen zitten”. Het was klare taal van D66-lijsttrekker Paul van Meenen, gisteravond bij de start van de verkiezingscampage van D66 Leiden. Ook “Prins Carnaval en zijn drinkmaatje Boer”, bedoeld worden de lijsttrekkers van Stadsbelang Leiden en Leiden Ontzet, kunnen niet rekenen op de sympathie van Van Meenen: “Populistische kroegpraat en bij elkaar gejatte partijprogramma’s.”

D66 belooft het zelf heel anders te doen. Van Meenen: “Eigenlijk openen we een campagne die al 10 jaar open is. Al jaren staan we het hele jaar in de stad en met de vraag van de maand betrekken we inwoners bij belangrijke vraagstukken als het parkeerbeleid”.

Delen

28 reacties

 1. Dirkjan Beugelsdijk (WijLeiden) op

  Nu blijkt toch wel hoe arrogant D66 tegen de jongste kiezersgroep aankijkt. Is hier sprake van jaloezie, aangezien we ons niet konden vinden in het elitaire clubje van de heer van Meenen? Misschien kan de heer van Meenen zich afvragen waarom 26 jongeren bij WijLeiden zich meer thuis voelen dan bij D66.

 2. De heer van Meenen moet toch niet denken dat hij met dat soort pocherige kabinetspraat Alexander P. achterna gaat, of er moet nog wel heel snel een D66 minister uit de regering vallen. Nee bij de volgende verkiezingen zal D66 immers verworden tot een splinterpartij die landelijk net zo veel te zeggen heeft als de studenten van WijLeiden op regionaal niveau. Dat is begrijpelijk en maar goed ook. De kiezer heeft zijn buik vol van dit soort praat. Wat van Meenen eigenlijk zegt is dat politiek niet van het volk is, maar van de geleerde elite zoals hijzelf. Succes met je overstap naar de VVD Paul of kom je ook wel eens met kerst in de kerk? Dan is het CDA ook nog wel een optie. Overigens ben ik ook niet van plan om op 1 van die kleine partijen te stemmen, laat staan dat ik er ook maar iets mee te maken heb, maar ik word hier zo recalcitrant van dat ik dat bijna wel zou doen.

   

 3. Joris Vermeent op

  En met dit soort uitspraken laat deze lijsttrekker van D66 maar weer eens zien hoe kansloos zijn partij is. Op landelijk niveau al incompetent en gedegradeerd tot een speelbal van de andere partijen, op lokaal niveau laat deze partij zich nu ook al kenmerken door incapabele en vooral gefrustreerde politici. 

  Een paar jaar geleden trok D66 nog relatief veel jongeren en studenten aan, maar door dit soort weinig intelligente uitlatingen door (nota bene) de (lokale) lijsttrekker van D66 laat hij zien dat zijn partij beter in de kroeg kan blijven hangen en plaats maakt voor een partij die wel in staat is om de belangen van jongeren en studenten in Leiden te behartigen: WijLeiden!   

   

 4. Paul van Meenen op

  Beste Dirk-Jan,

  Mijn woorden zijn in het geheel niet gericht tegen de jongste kiezersgroep maar beogen slechts hen te waarschuwen voor een verkeerde keuze. Niet wat betreft jullie programma, want dat is gewoon ongeveer een kopie van het programma van D66 (zo werken veel studenten tegenwoordig: even zoeken op internet naar een geschikte tekst, een paar woorden veranderen en het werkstukje is weer klaar). Maar lokale politiek gaat over veel meer, onder andere over oprechte betrokkenheid bij je stad en zijn bewoners, over geworteld zijn in de Leidse samenleving. Ik hoef de meelezers slechts te verwijzen naar jullie website waar ze onder het kopje “Wie zijn wij?” kunnen zien dat daarvan bij WijLeiden geen sprake is. Je stelling dat D66 Leiden een elitaire club is raakt kant noch wal en is ook niet gebaseerd op een kennismaking. In september 2005 heb ik je daartoe uitgenodigd. Je reactie was toen dat jullie noch enkele weken nodig hadden om de boel op een rijtje te zetten en dat je dan het initiatief tot een afspraak zou nemen. Ik wacht daar nog steeds op.

  Nou, aan de studie maar weer….

   

   

 5. Stadsbelang Leiden op

  Oproep aan iedereen die dit leest, negeren D66, deze belediging laat wij niet over onze kant gaan, en dat gaat ie merken de komende dagen,wat een arogante pl.een voordeel hebben wij, hij heb zijn kop niet mee.

 6. Wietse Veenstra (WijLeiden) op

  Van een partij als D66 had ik niet verwacht dat de lijsttrekker zo op de man zou spelen. Je zou bijna denken dat dhr. Van Meenen geen argumenten heeft om ons mee te bestrijden…

 7. Paul van Meenen op

  Ik wacht even de verdere opmerkingen van de teerbeminde collega’s af en zal dan inhoudelijk reageren. Ben nu druk aan het werk.

 8. Stadsbelang Leiden op

  Dat inhoudelijk reageren kan je wel achterwegen laten,we weten nu wel hoe je in elkaar steekt, ( prins carnaval is van de 11 tot de 11 verleden jaar dus,zou je moeten weten. )

 9. Dirkjan Beugelsdijk (WijLeiden) op

  Beste Paul,

  We hebben kennis gemaakt met Jeffrey van Haaster, kandidaatsraadslid van D66. Toen was er sprake van dat jij ook nog zou langskomen, dat is toen niet gebeurd.

  Mijn stelling dat D66 een elitair clubje zou zijn is gebaseerd op jouw uitspraken in dit artikel. Deze uitspraken laten een weinig respectvolle benadering naar de nieuwe partijen zien. Strekking van jouw woorden is in mijn ogen; D66 weet precies hoe het zit, waag het niet je ermee te bemoeien. Dat vind ik nogal elitair.

  Ook is ons programma nog niet gepubliceerd (dit gaat komende week gebeuren), dus hoe kan je zeggen dat ons programma een copy van D66 is? Om dit gerucht alvast maar te ontkrachten; we zijn tegen de aanleg van de RijnGouweLijn en voor het behoud van de Oostvlietpolder.

  Daarnaast maakt D66 zich al jaren hard voor het oplossen van het kamertekort voor studenten, maar is er na al die collegejaren helaas nog steeds geen oplossing.

  Ik vind het jammer dat jij op zo’n manier over je mede-Leidenaren praat en denk dat deze toonzetting niet echt een goede aanzet is tot een positieve campagne.

  Vriendelijke groet!

 10. Wie zijn toch die lui die wel even zullen zeggen hoe het zou moeten in Leiden.Is die partij nog steeds niet op de hoogte van het fijt dat ze in de landelijke politiek zitten dankzij anderen,die een meerderheid moesten hebben,weliswaar voor spek en bonen,want je kan en mag dit soort uitspraken van deze club toch niet meer seriues nemen.Zowel landelijk en nu ook al plaatselijk.En ik weet wel ,een kat in het nou maakt rare sprongen,maar toch zou ik als ik jullie was maar rekening houden met ander werk na de verkiezingen.En gelukkig zijn er dan nog mensen die proberen te redden wat er nog te redden is want er is de laatste jaren al genoeg verziekt in de stad.

  Meer verkloten dan wat d66 ( natuurlijk ook nog wat anderen )kunnen de nieuwelingen niet.Ik geef ze een kans

   

   

 11. Dat allerlei kleine partijen verkiezingsbeloften van de D66 kopieren is ook al niet zo vreemd. Op de keper beschouwd zijn die beloften namelijk nog helemaal niet zo slecht. Terug in de werkelijkheid komt er bij D66 natuurlijk niets van terecht. Bovendien Ach kom als er 1 partij geen eigen identiteit heeft.. en wortels in de samenleving nou.. Ik hoef maar te kijken naar Ruud Hessing om al te vermoeden dat ie ergens van de noordpool komt, waar geen wortels groeien. Broer Winterkonijn eet er twijgjes en mos. D66 heeft zich vervreemd van de samenleving. Misschien is dat wel het lot van een partij met bestuurlijke verantwoordelijkheid, maar toch. Eerlijkheid, openheid en inspraak van de burger, laat staan zoiets als bestuurlijke vernieuwing blijven hangen in de partijpamfletten, maar zullen nooit praktijk worden.

 12. Het is weer te zien en te horen dat er verkiezingen aan komen, veel over en weer geklets en verdachtmakingen, maar na de verkiezingen is alles weer bij het oude, ik weet het het is een cliché, maar helaas wel de realiteit, jammer.

 13. Bart Vermeulen op

  (zo werken veel studenten tegenwoordig: even zoeken op internet naar een geschikte tekst, een paar woorden veranderen en het werkstukje is weer klaar).

  Ja Paul, en dat leren ze op scholen zoals die waar jij rector bent. Ik denk dat daar nog veel werk te doen is, misschien is het tijd om voor jezelf andere prioriteiten te stellen?

  Daarnaast maakt het kopieren (als dat al zo zou zijn) van het verkiezingsprogramma niets uit. Ik had toch al begrepen dat dit het verkiezingsprogramma voor deze maand is, maar wat D66 volgende maand weer voor standpunten heeft blijft altijd een gok.

  Ook vreemd dat D66 het woord populisme in de mond neemt. Nu mooie praatjes, maar na jaren van meebesturen nog geen probleem opgelost.

 14. Wietse Veenstra (student en lid van WijLeiden) op

  Paul, dit is gewoon ordinair met modder gooien. En dat valt me van een partij als D66 vies tegen! Ook het Leidsch Dagblad van vandaag had een mooi citaat uit jouw mond opgetekend: “En dan WijLeiden. Vijf brave studenten van wie het afstuderen niet wil lukken. Die hebben vast een rijke papa die heeft gezegd dat ze maar de politiek in moesten gaan. Kunnen ze mooi afstuderen op een scriptie over Leiden. Maar zo werkt het niet.” Nee, zo werkt het inderdaad niet. Niet aan de universiteit en niet bij WijLeiden. Denk je nou echt dat je als student daarmee kunt aankomen? Denk je nou echt dat wij niet zelf uitvoerig hebben nagedacht over ons programma? En denk je nou echt dat we WijLeiden hebben opgericht omdat het afstuderen niet wilde lukken? Kom op zeg. Als je dit serieus meent, mag je anderen ook geen ‘populistische kroegpraat’ verwijten! Je beoogt de jongste kiezersgroep te “waarschuwen voor een verkeerde keuze”, omdat lokale politiek over veel meer gaat “onder andere over oprechte betrokkenheid bij je stad en zijn [sic] bewoners, over geworteld zijn in de Leidse samenleving” en “dat daarvan bij WijLeiden geen sprake is”. En bedankt maar weer voor het getoonde vertrouwen! Met alle respect, maar wie denk je wel dat je bent om te oordelen dat wij niet oprecht betrokken zouden zijn bij de stad? Als we ons niet betrokken zouden voelen, hadden we nooit de moeite gedaan om een nieuwe partij op te richten. Dan hadden we bij de verkiezingen gewoon niet gestemd, of gestemd op een partij waar we ons helaas niet helemaal in konden vinden. Als we ons niet betrokken zouden voelen, hadden we wel lekker de makkelijke weg gekozen! Je zou als Democraat juist blij moeten zijn dat we een eigen partij hebben opgericht, zo werkt democratie toch? OK, en nu weer op een normale en positieve manier campagne voeren, goed?

 15. Paul van Meenen op

  Simon, Dirk-Jan, Wietse en anderen,

  Jammer dat jullie gisteravond niet bij onze openbare vergadering waren. Dan hadden jullie kunnen zien dat ik mijn tekst over de nieuwe partijen als kwinkslag bracht. Ook had je kennis kunnen nemen van het vlammend betoog van Kees Broeksma, de voortreffelijke nieuwe directeur van de Kamer van Koophandel, die nog eens haarfijn aangaf waarom investeren in een hoogwaardig netwerk van openbaar openbaar vervoer dmv lightrail van levensbelang voor de economische toekomst van onze stad is. Ik kom graag bij jullie campagnebijeenkomsten om te horen hoe genuanceerd en voorzichtig jullie je campagneopening laten zijn. Ik ben echter bang dat die zich achter gesloten deuren zullen afspelen.

  Is democratie gediend bij nieuwe partijen? Wietse vraagt dat. In mijn ogen in Leiden in ieder geval niet. Kom eens kijken bij de raads- en commissievergaderingen hoe het (niet) werkt met nu al 10 partijen, laat staan als dat er 13 of 14 worden, die zich bovendien profileren op een paar dezelfde punten waar men tegen is. Sluit aan in de rij: de kiezer heeft straks de keuze uit een stuk of 10-12 partijen die vooral tegen de RGL zijn. Ik wens de kiezer veel sterkte. Bovendien is er al een goed ingevoerde lokale partij: LWG/de Groenen. Beoordeel hun programma en zoek de verschillen met die van alle nieuwe partijen; dat zal beslist niet meevallen. De kiezer is gebaat bij duidelijkheid, bij partijen die onderscheidend en helder zijn. Dat zijn de nieuwe partijen in mijn ogen niet.

  Dan het verwijt dat D66 niet alle problemen heeft opgelost terwijl al jaren bestuursverantwoordelijkheid gedragen wordt. Dat klopt, maar ook een nieuwe partij zal, net als D66, voor die oplossingen afhankelijk blijven van een meerderheid in de raad en dus van andere partijen. Het opnieuw benoemen van problemen rond bijv. studentenhuisvesting zoals WijLeiden doet brengt de oplossing daarvoor geen millimeter dichterbij. Ben wel benieuwd om te vernemen hoe jullie van plan zijn om oplossingen te forceren.

  Tenslotte: ik heb in mijn leven meer dan voldoende meegemaakt om nooit arrogant of elitair te worden of te denken. Wie mij kent weet dat. D66 Leiden is daar ook volledig wars van.

  Je zult binnenkort mijn voledige verhaal van woensdagavond op onze website zien verschijnen. Dan kunnen jullie alles nog eens rustig nalezen.

  Duidelijk D66. Sociaal, liberaal en bovenal lokaal: Leiden Centraal!

  Hartelijks.

 16. Wietse Veenstra (WijLeiden) op

  Tja, in de krant en op sleutelstad is je tekst niet bepaald als kwinkslag overgekomen, niet bij ons en waarschijnlijk ook niet bij de meeste andere lezers…
  [Net zoals de enters in mijn vorige bericht trouwens, die zijn allemaal weggevallen. Toch eens nagaan hoe ik dat kan voorkomen.]

 17. LWG/De Groenen op

  Normaal gesproken zouden wij ons niet in deze en soortgelijke discussies mengen. De heer Van Meenen verwijst nu echter naar ons en dat zullen we maar als een uitdaging zien. Inderdaad. LWG/De Groenen is een goed ingevoerde lokale partij. Opgericht in 1985 en daarmee de eerste lokale partij in Leiden en nu ook de oudste. ‘Hoedt u voor namaak’, zeggen we dan ook. Te beginnen met de Anti Afpakpartij (AAP) zijn er diverse pogingen geweest om ook maar de politieke gok te wagen. En dan gaat het vooral om de inhoud. Van geen van de zich tot nu toe aangediende partijen hebben wij een echt programma gezien, anders dan wat ‘actiepunten’. Bezoek hun websites maar: programma volgt! Dus de vergelijking die de heer Van Meenen aanbeveelt, wordt echt wat lastig. Maar vergelijking met D66 en ons is echter wel mogelijk. Neem bijvoorbeeld het referendum. D66 preekt dat wel, maar we willen er toch op wijzen dat het LWG/De Groenen was die in 1995 een referendum over het Koninklijk Militair Invalidenhuis aan de Hoge Rijndijk organiseerde en met groot succes mogen we wel zeggen. Dat de betrokken wethouder zich daarbij heel raar heeft gedragen (om het maar eufemistisch te zeggen) werd hem door de collegepartijen, waaronder D66, in het geheel niet kwalijk genomen: hij bleef gewoon zitten. Wel werd op instigatie van D66 de referendumverordening zodanig aangescherpt, dat een referendum er wel nooit meer zal komen. We hebben dat gezien bij de aanvraag ervan rond de verderfelijke Aalmarktplannen en vooral niet te vergeten de Rijn Gouwelijn! Het motto van LWG/De Groenen is en blijft dan ook: Denk mondiaal, handel lokaal.

 18. Soms lees je wat te snel. Door die foto van Brinkhorst ernaast dacht ik toch even dat dat “rijkeluis-kinderen” op D66 sloeg.

  Wat een niveau, Meneer van Meenen.

   

 19. metalfossiel op

  tsjah, ik vind het alleen maar logisch dat er zoveel nieuwe partijen zijn gekomen… de gemeente Leiden heeft blunder na blunder op haar naam staan, waaronder een niet gering aantal D66 blunders.

  om er een aantal te noemen (niet allen D66:))

  -Rijn Gouwe Lijn

  -LVP

  -Q-bus, Muziekhuis

  -de X (de 2 boven apart vernoemd daar het om verschillende organisaties gaat)

  -Oostvlietpolder

  -meeuweneieren schudden 🙂

  -van Putte fiasco

  -leidse (om)loper

  -het altijd leuke aalmarkt project (met mogelijk verlies monument en alweer een muziekinstelling tw LVC)

  -het om zeep proberen te helpen van de lakenfeesten

  -het om zeep helpen van pleinpop

  -etc……..

  ik hoop op betere tijden,

  metalfossiel

 20. PvM: “Duidelijk D66. (…) bovenal lokaal: Leiden Centraal!”

  Daar is wel wat op af te dingen. Het valt mij namelijk op dat D66 heel vaak ontbreekt op allerlei plaatselijke bijeenkomsten van maatschappelijke aard, waar ze contacten kunnen leggen en onderhouden met Leidenaren en plaatselijke organisaties en instellingen. Een aantal fracties is steevast vertegenwoordigd, anderen, waaronder dus D66, (vrijwel) nooit. De PvdA (niet mijn partij, zoals PvM weet) is in dit opzicht voorbeeldig.
  D66 ontbrak dan ook op de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de Cliëntenraad SoZA en de Leidse afdeling van FNV Bondgenoten, maar was wel met telkens meerdere fractieleden aanwezig op nieuwjaarsrecepties van andere politieke partijen. D66 verkeert kennelijk liever in sociëteit De Gemeenteraad, dan in de wijken, de buurten en bij de burgers.

 21. Sabine Verschoor op

  Zozo, meneer Meijer, van dik hout zaagt men planken, lees ik weer. Dus we ontbraken bij uw nieuwjaarsreceptie, en ‘dus’ zullen we overal wel niet verschijnen?

 22. René Dentener op

  Sabine schrijft: “en ‘dus’ zullen we overal wel niet verschijnen?”

  Hoi Sabine, waren jullie er nou wel of niet? Grappig, dat D66 ergens ‘verschijnt’. Je zou dat eerder van een christelijke partij verwachten 😉 De nieuwjaarsreceptie waarnaar wordt verwezen betrof een gecombineerde van zowel FNV Bondgenoten Leiden én Cliëntenraad Sociale Zaken, dus het was niet alleen die van dhr. Meijer. Overigens was ik als geïnteresseerd niet-D66 lid in december vorig jaar aanwezig bij een openbare bijeenkomst van jullie jongerenafdeling waar Europarlementariër Sophie in ’t Veld  geanimeerd sprak over Europese aangelegenheden. Ik heb daar niemand van de geachte Leidse D66 gemeenteraadsleden gezien.  En dat bij een bijeenkomst van jullie eigen partij! Zonde, want terugkoppeling van Europarlementariërs met hun kiezers in den lande is best wel belangrijk. Is Europa dan niet belangrijk meer na het débâcle over de Europese Grondwet? 

  “Kom eens kijken bij de raads- en commissievergaderingen hoe het (niet) werkt met nu al 10 partijen, laat staan als dat er 13 of 14 worden, die zich bovendien profileren op een paar dezelfde punten waar men tegen is (…)” schrijft partijgenoot Van Meenen. Ik ben dat niet met jou (en de burgemeester die dat argument kennelijk ook hanteert) eens, Paul. Laten we de situatie eens omkeren en uitgaan van hooguit 4 of 5 partijen in de gemeenteraad. Biedt dat een garantie voor een sneller verlopende vergadering? Daar geloof ik niets van. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen waarom vergaderingen uit de hand lopen en langer dan 23:00u. des avonds duren:

  • ik zie de burgemeester en commissievoorzitters m/v tijdens vergaderingen regelmatig twijfelen  of ze bij een debat de spreker tijd zullen gunnen of ontnemen. Dat zal bij minder partijen in de raad niet anders zijn. Voorzitten is een vak zal ik maar zeggen. Overigens doet dhr. Lenferink het in vergelijking met zijn collega’s in andere gemeenten zeker niet slecht.
  • détails van discussies in commissievergaderingen worden niet goed uitgewerkt en ‘verhuizen’ vervolgens bewust/onbewust mee naar een raadsvergadering. Treffend voorbeeld is de Woonvisie, die slecht uitgewerkt uit de raadscommissie kwam en daardoor in de raadsvergadering 10 amendementen en enkele moties opleverde
  • standpunten worden -zoals je zelf ook al aangeeft, Paul- veelal dubbel ingebracht alleen omdat de spreker zichzelf graag wil profileren door een ‘plasje te doen’ (de uitdrukking is afkomstig van lijsttrekker Marije v.d. Berg van de PvdA). Daar ben je als raadslid/politicus natuurlijk zelf bij
  • de inbreng van dhr. Van Meenen bij raadsvergaderingen is veelal van een zodanig kwalitatief hoogdravend karakter dat anderen zich daaraan (meestal zonder succes) trachten te spiegelen 😉 Waardoor de vergadering ook weer uitloopt…

  Met democratische groet,

 23. Mevrouw Verschoors overhaaste reactie is typerend voor de betreurenswaardige leegte en oppervlakkigheid van het huidige D66, een partij die ooit wel eens wat te melden had. Ze schrijft een weerwoord op iets dat ze niet eens goed gelezen had.

  Ik had het namelijk over diverse bijeenkomsten van maatschappelijke aard waarop ik aanwezig was, en waar diverse raadsfracties vertegenwoordigd waren, maar nooit D66, en dat waren de afgelopen bijna vier jaar heel veel. Daarmee beoogde ik de woorden van de heer Van Meenen van een relativerende kanttekening te voorzien en aan te tonen dat het met de wortels van D66 in de Leidse samenleving (‘Leiden centraal’) nogal tegenvalt. Echter, als het om recepties van andere politieke partijen, of wellicht beter, collegepartijen gaat, is D66 met twee of drie raadsleden aanwezig. En daarmee geeft de partij haar prioriteiten duidelijk aan: nauwelijks tijd voor Leidse burgers en de Leidse samenleving, wel veel tijd voor sociëteit De Gemeenteraad. Bovendien gaf ik de PvdA een compliment, want die heeft laten zien hoe het ook kan. En dergelijke constateringen zitten natuurlijk niet lekker bij D66. Eigen schuld, dames en heren! Doe het de komende 4 jaar beter, zou ik zeggen, zelfs met een kleinere fractie.

 24. Sabine Verschoor op

  @ Dentener :

  Inderdaad, stilistisch foutje, ik zal mijn leven beteren! En verder: de Jonge Democraten willen graag als zelfstandig orgaan gezien worden, en niet als onderdeel van D66. De D66-fractie is daarom, net als een paar anderen, pas in laat stadium van de bijeenkomst op de hoogte gebracht, en was toen al druk met allerlei andere (vergader)bezigheden. Anderen – waaronder ik- waren aan het werk. Tja, moet ook gebeuren.

  @ Meijer:

  Aan algemeenheden als ‘leegheid’ heb ik niks. Als u met concrete kritiek komt, dan kan ik u van repliek dienen.

  Vreemd overigens dat de D66-fractie nu juist al 4 jaar overal hoort dat we de eerste politieke partij zijn die op bezoek komt. Dat kan ik niet met uw kritiek rijmen. Maar misschien begeven we ons minder onder gevestigde instituties, of in andere Leidse kringen dan u.

 25. Paul, wat me opvalt bij alle D66-politici, zowel lokaal als landelijk, is dat ze één ding niet goed begrijpen: gelijk hebben is níet hetzelfde als gelijk krijgen! Ik kan me goed voorstellen dat je uiteindelijk gelijk *hebt* met wat je inhoudelijk zegt over de nieuwe partijen. Maar je *krijgt* het gelijk *niet*. En dat kost zetels…

 26. Kunnen we het niet eens hebben over wat de burger graag ziet veranderen of graag niet ziet veranderen, dan een beetje modder gooien? Of is dat een politieke taktiek?

  Ik wil graag niet betalen voor parkeren. Ik wil graag wel parkeerplaatsen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline