Persoonlijke verkiezingscampagnes bij VVD en D66

4

De raadsleden Arend-Jan Sleyster (VVD) en Arjan Stoffels (D66) gaan een persoonlijke campagne voeren om bij de komende verkiezingen in de Leidse gemeenteraad gekozen te worden. Sleyster is weliswaar al verzekerd van een plek in de raad, zijn partij heeft hem op de derde plek gezet, maar hij wil liever op eigen kracht de raad in. Sleyster: “bij de vorige verkiezingen had ik 34 voorkeurstemmen. Ik heb me nu vier jaar lang ingezet en wil weten of dat gewaardeerd wordt”. Voor Stoffels liggen de zaken anders. Het D66-raadslid staat op de negende, en daarmee onverkiesbare, plaats. Het raadslid uit de Merenwijk hoopt met een actie in zijn eigen wijk alsnog via voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen te worden.

Ook journaliste Julliette Gilissen die op een dertiende plaats staat op de VVD-lijst gaat actief de boer op om met voorkeurstemmen alsnog een plek in de raad te krijgen. Gilissen zit momenteel nog niet in de gemeenteraad.

Delen

4 reacties

 1. Maarten de Klerk op

  Arjan, ik heb er alle vertrouwen in. Misschien is het een idee om maandag al te beginnen: met het uitdelen van flyers op de VVD-borrel!? Succes, M.P. de Klerk.

 2. Maaike van Hooidonk op

  Mooi om te lezen dat deze kanidaten een persoonlijke campagne willen voeren. Zeker ook mooi om te lezen dat een huidige gemeenteraadslid die verzekerd is van een zetel zich zo actief wil inzetten om extra stemmen en daardoor draagvlak te krijgen. Succes!

 3. Jeffrey van Haaster op

  Bij verkiezingen is niemand tevoren verzekerd van een zetel (zelfs niet de nummer 3 van de VVD) en dat is maar goed ook!  🙂

  Ik vind dat eigenlijk ieder kandidaat-raadslid een persoonlijke campagne zou moeten voeren; wat is een mandaat van de kiezer anders nog waard?

   

 4. Hebben de kandidaatraadsleden met het oog op hun persoonlijke campagne al mediatraining gevolgd bij Dig Istha of Maria Henneman? Ze moeten namelijk wel goed weten hoe ze babies moeten vasthouden of kussen voor de foto…

  Voor bijschnabbelende journalisten die als ‘spindoctor’ van politici optreden zie: http://www.radio.nl/2003/home/medianieuws/010.archief/2004/08/91069.html of http://reporter.kro.nl/artikel.asp?artikel=dossiers20032004%5Cjournalisten%5Ccolumnbart.XML

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline