Provincie: Leiden moet over de brug komen met RGL-geld

De gemeente Leiden moet niet zeuren en gewoon met 35 miljoen euro voor de RijnGouweLijn over de brug komen. Dat vindt een meerderheid van het Zuid-Hollandse provinciebestuur, zo meldt RTV West. Woensdagavond werd in de commissievergadering van de Provinciale Staten gesproken over de lightrailverbinding, die vanaf 2010 tussen Gouda en Leiden moet gaan rijden. De gemeente Leiden zou 35 miljoen euro bijdragen aan de RijnGouweLijn, maar wil pas met het geld over de brug als zeker is dat ook het traject tussen Leiden en de kust wordt aangelegd.

Het hele project is begroot op 280 miljoen euro. De provincie wil het extra risico van 35 miljoen niet zelf dragen. Gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven gaat opnieuw praten met de gemeente Leiden.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×