Verkiezingscampagne CDA morgen van start

“Leiden kan anders, daar ben ik van overtuigd”, zegt Jan-Jaap de Haan, lijsttrekker van de nieuwe CDA-lijst. Het is ook de boodschap waarmee het Leidse CDA de komende weken campagne gaat voeren. Deze start morgenmiddag om 12.00 bij de Hartebrugkerk op de Haarlemmerstraat. De Haan: “Leiden is een stad vol mogelijkheden, maar dit college heeft veel kansen laten liggen om Leiden groener, schoner, veiliger, slimmer en beter bereikbaar te maken. Dat kan en moet anders. Het CDA-verkiezingsprogramma laat ook zien hoe het anders kan. Zo kiest het CDA voor schone en leefbare wijken, waarin mensen zich veilig en thuis voelen. De menselijke maat moet centraal staan: dat betekent behoud van buurthuizen en versterking van wijkwinkelcentra dichtbij huis.”

Het CDA gat zich verder sterk maken voor het behoud van groen en parken, zoals de Oostvlietpolder. Ook wil de partij gerichte aandacht en hulp voor chronisch zieken, ouderen en mensen die langdurig van een uitkering afhankelijk zijn. Of, zoals De Haan het verwoordt: “Het CDA schrijft geen mensen af, maar wil ze perspectief bieden.”

Tegelijk wil het CDA een strenge aanpak van vandalisme en criminaliteit, waaronder wietteelt en drugsgebruik door jongeren. Een bereikbare, ondernemende stad staat ook op het lijstje van het CDA die daarom minder regels en lage lasten voor inwoners én ondernemers wil.

“Voor megaprojecten als de RijnGouweLijn en een industrieterrein in de Oostvlietpolder is geen draagvlak. Alleen het college ziet dat niet, aldus De Haan: “Het CDA wil dan ook dat het stadhuis beter luistert naar de stad voordat ze weer iets nieuws bedenkt. Mensen willen geen zinloze fietsenstalling onder het stadhuisplein. Mensen willen dat de gemeente haar basistaken op orde heeft: schoon, veilig en leefbaar worden te snel vergeten.”

Het CDA wil een optimistische campagne voeren. Jan-Jaap de Haan: “We zijn een serieus alternatief en bieden ook een serieus alternatief. Dat hebben we de afgelopen vier jaar vanuit de oppositie laten horen en dat gaan we de komende weken opnieuw laten zien. We hebben een goede en enthousiaste kandidatenlijst en een grote groep vrijwilligers, die de komende weken de wijken ingaan om de stad te overtuigen: er valt wat te kiezen, want Leiden kan anders.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×