Op de foto mevrouw Kruse met links Alexander Geertsema en rechts Frans Schohaus. (Foto: Peter Schipper).

100.000ste bezoeker IJssculpturenfestival

Vanuit alle hoeken in Nederland komen bezoekers een kijkje nemen bij het ijssculpturenfestival in de Groenoord Plaza. Zelfs veel buitenlandse gasten hebben inmiddels de weg gevonden naar de Rembrandt IJssculpturen. Het enorme succes blijkt ook wel uit het feit dat precies een maand na de opening de 100.000ste bezoeker werd ingehaald door Wethouder Alexander Geertsema.

De 69-jarige mevrouw Mary Kruse uit Rijswijk had de sculpturen via de krant ontdekt en was speciaal daarvoor afgereisd naar Leiden. De compleet verraste mevrouw Kruse liet weten helemaal verslingerd aan ijs te zijn door een reis naar de Zuidpool in 2005. De rust, stilte, sneeuw en ijs waren zo indrukwekkend geweest dat zij dat gevoel zeker nog eens wilde meemaken.

Mevrouw Kruse kreeg uit handen van Wethouder Geertsema bloemen, Rembrandt kado’s en toegangskaarten voor de Lakenhal. Directeur Schohaus van het Haagsche Schouw bood mevrouw Kruse een weekendje Leiden aan met een overnachting.

Advertentie

Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×