CDA opent campagne met erwtensoep tegen snertbeleid

4

Bekertjes erwtensoep als protest tegen het snertbeleid van het huidige college. Daarmee ondersteunde het Leidse CDA zaterdagmiddag de start van de verkiezingscampagne ‘Leiden kan anders’. Lijsttrekker Jan-Jaap de Haan beklom als een echte vakbondsman de zeepkist en sprak, gewapend met megafoon, het winkelend publiek toe: “Met het CDA gaat de politiek weer echt naar de inwoners luisteren. U wilt geen RijnGouweLijn, dan komt er geen RijnGouweLijn, u wilt geen fietsenkelder onder het Stadhuisplein? Dan komt die er niet!”

Op soortgelijke toon liet de CDA-lijsttrekker weten dat de Oostvlietpolder groen moet blijven en dat het Stadsparkeerplan aan de Haagweg mag blijven zitten waar het zit. Ook wil het CDA dat Leiden schoner, groener en veiliger wordt. Daar hoort onder meer cameratoezicht bij.

Delen

4 reacties

  1. LWG/De Groenen op

    “U wilt geen RijnGouweLijn, dan komt er geen RijnGouweLijn, u wilt geen fietsenkelder onder het Stadhuisplein? Dan komt die er niet!” Noemden we dat vroeger niet ‘populisme’? “U wilt geen belasting betalen, dan betaalt u geen belasting. U wilt geen lastige vergunningen aanvragen, dan gaat u uw gang maar.” Kortom: “Vraagt maar en wij draaien.” Of komt er nu over elk van belang zijnd onderwerp een referendum?

  2. Sabine Verschoor op

    He, wat valt me dit nu tegen. Het CDA pretendeert constructieve oppositie te voeren, en doet dat ook vaak, maar nu de verkiezingen in zicht zijn worden ze een goedkope ‘tegenpartij’. Snertbeleid, wat ontzettend origineel.

  3. De SP heeft mij ooit eens gevraagd of ik mee wilde doen met tomatensoep serveren. Moesten we zelf maken. Zij zorgden voor de ingredienten. En wat maakte ik……. Snert, van mijn eigen ingredieten want ik stemde TEGEN. En nu begint iedereen met soep. Het wordt toch geen soepzooi in dat stadhuis?

    (Alhoewel, lekker bakje snert… maar wel sambal bij.)

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline