VVD-lijsttrekker Leendert de Lange wil teleurgestelde niet-kiezers naar de stembus trekken: "We moeten ze uit hun huizen halen". (Foto: Chris de Waard).

VVD wil in debat met nieuwe partijen

VVD-lijsttrekker Leendert de Lange ziet niks in het paniekvoetbal van D66-aanvoerder Paul van Meenen die vorige week fel uithaalde naar de nieuwe partijen die op 7 maart in Leiden meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “D66 is in paniek, ze moesten een thema hebben voor de start van hun campagne, maar die zijn er niet bij zo’n club. Ze komen daarom niet verder dan inhakken op de kleintjes, maar een politicus die zijn tegenstander onderschat is dom,” zo hield De Lange zijn toehoorders voor. Ook het mislukken van de linkse samenwerking verbaast de liberale voorman niet: “In samenwerken zitten de woorden samen en werken. Bij de Socialistische Partij hebben ze nog nooit van het woord werken gehoord, GroenLinks links heeft zoveel ruzie, die partij weet niet wat samen is en de Pvda in Leiden is zo liberaal dat ze liever met de VVD in een college zitten dan met de andere linkse partijen.”

De nieuwe partijen komen er bij De Lange een stuk beter vanaf. “De VVD neemt ze serieus en wil met ze in debat,” aldus De Lange. “We gaan dus niet zeggen dat Jan Boer van de Stadspartij Leiden Ontzet maar beter in zijn bioscoopje kan blijven zitten. Wij gaan uit van onze eigen kracht. Vertellen wat we bereikt hebben. Bijvoorbeeld extra geld voor het onderhoud van de muurgedichten, het langer openblijven van de terrassen en het afschaffen van de toeslag die Leidse daklozen kregen op hun uitkering.”

Overigens was de eveneens aanwezige staatssecretaris Schultz veel minder enthousiast over de lokale partijen. “Ze hebben geen binding in Den Haag. Misschien hebben ze soms best spannende ideeen, maar als je echt iets voor elkaar wilt krijgen, kan je eigenlijk niet zonder contacten in Den Haag.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×