Schultz snapt niets van ‘kamikaze-actie’ Pechtold

2

Staatssecretaris Melanie Schultz, maandagavond te gast op de nieuwjaarsbijeenkomst van de VVD, snapt niets van de ‘kamikaze-actie’ van Alexander Pechtold. Pechtold sprak zich tegenover het blad Opzij opnieuw zeer negatief uit over ‘politiek Den Haag’. Ook zei hij maar moeilijk door één deur te kunnen met premier Balkenende en minister Donner. Schultz snapt niet waar Pechtold’s kritiek vandaan komt: “De sfeer in het kabinet is juist heel collegiaal. Dat was in het Leidse college wel anders, daar was de sfeer regelmatig om te snijden,” zo blikt de staatssecretaris terug op de periode waarin ze samen met Pechtold in het Leidse college zat.

Schultz: “Hij heeft het over politiek Den Haag. Daar moet hij dan wel zijn eigen D66-fractie mee bedoelen.” De enige reden die Schultz kan bedenken voor de uitspraken van Pechtold is dat hij toch niks meer te verliezen heeft en voor maximale publiciteit gaat om zo lijsttrekker te kunnen worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2007.

Delen

2 reacties

  1. Mijn mening is dat Dhr. Pechtold uitspreekt wat heel veel Nederlanders denken. Ik vind het een man met karakter. HET IS TOCH ZO in Den Haag!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline