Sociaal-liberale Partij doet niet mee aan verkiezingen

3

De Sociaal-liberale Partij van oud-D66 raadslid Wouter Kuyper doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. “Het was een race die net niet gelukt is,” zo laat Kuyper weten. “Ik heb op onze oproepen wel veel reacties gehad, maar er waren niet voldoende geschikte kandidaten voor de lijst. De gemiddelde leeftijd was 66 en ik wil er ook wat jonkies bij”. Kuyper gaat zich nu richten op de Tweede Kamerverkiezingen in 2007. Zijn Sociaal-liberale Partij is opgezet als landelijke partij en wil volgend jaar dus meedoen aan de verkiezingen. Binnenkort komt Kuyper nog wel met een Leids stemadvies: “Ik zeg nog niet welke partij we gaan adviseren, maar het wordt in elk geval geen lokale partij. Daar kan je niet op bouwen,” aldus Kuyper.

Kuyper zat van 1970 tot 1973 voor D66 in de Leidse gemeenteraad. Hij is daarna altijd lid van die partij gebleven. “Tot het congres van april vorig jaar, dat deed voor mij de deur dicht,” zo liet Kuyper vanmorgen weten.

Delen

3 reacties

  1. Kritiese Kiezer op

    Vertel, vertel Simon. Nou heb je natuurlijk wel onze interesse gewekt over de inhoud en sfeer van deze gesprekken.

  2. Simon Platteel op

    Nou het ging om een samen werkings verband, maar de nieuwkomers zag hij niet zitten,een kandidaat van ons heeft een hele nacht met hun om te tafel gezeten zonder resultaat, het is een oude D66 man maar zijn plannen over de RGL waren goed maar hij wilde eigenlijk alleen het parlement in,landelijk dus, daar hoorden wij niet bij, je schijnt volgens hem dat als je zijn leeftijd heb bereikt dan pas verstand van politiek heb, lache, het leek de Matrix wel.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline