Kandidaat-raadslid Eva de Bakker (SP) hekelt de plannen van Pvda en CDA voor een nieuw miljoenen kostend popcentrum op de plek van het huidige belastingkantoor. (Foto: SP).

SP komt met alternatief voorstel muziekpodia

“Er moet in Leiden ruimte komen voor popcultuur”, dat vindt SP-raadskandidaat Eva de Bakker. De Leidse SP komt daarom woensdag met een alternatief voor de kleine poppodia: “Investeer in het LVC en een nieuwe zaal in de Leonarduskerk. Zo hou je een bruisende en diverse stad!” aldus De Bakker die daarmee reageert op het initiatiefvoorstel dat de Pvda samen met het CDA woensdagavond zal indienen. “Toen de SP actie voerde voor en met de gebruikers van het Muziekhuis waren deze partijen nergens te bekennen. Nu moet dit plan alles oplossen”, zegt De Bakker cynisch.

“Terwijl dezelfde partijen al jaren deze instellingen laten doodbloeden en het LVC aan het lijntje houden. Dit is een ordinaire verkiezingsstunt. Waarschijnlijk wil de PvdA verbloemen dat ze in hun verkiezingsprogramma geen woord besteden aan cultuur.”

Naast een Leidse ‘poptempel’ in de Leonarduskerk waar onder andere Q-bus terecht kan, wil de SP dat de bestaande plannen voor het LVC gewoon doorgaan. Dat betekent nieuwbouw in het Aalmarkt-gebied. Daarvoor is al 3,5 miljoen euro gereserveerd. Voor geluidsisolatie van de kerk wil de SP het geld gebruiken dat nu voor de tweede zaal van de Stadsgehoorzaal is gereserveerd.

De PvdA wil volgens De Bakker met steun van CDA alle instellingen die zich bezighouden met popmuziek doorstrepen en een nieuw popcentrum bouwen naast het Station. “Eén gebouw en verder niets dat met popmuziek te maken heeft. Dat gaat ten koste van de diversiteit aan initiatieven. Ook geven PvdA en CDA absoluut geen zekerheden aan de huidige organisaties. Ze pakken de 3,5 miljoen van het LVC af, maar datzelfde LVC moet nog maar afwachten of de huidige medewerkers straks hun baan kunnen houden. Dat geldt ook voor de vele vrijwilligers, die de popmuziek in Leiden een gezicht hebben gegeven. Daar gaan PvdA en CDA totaal aan voorbij.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×