De nummer 4 op de lijst van het CDA, Joost Bleijie. (Foto: Chris de Waard).

CDA wil maandelijks gesprek gemeente en studenten

Studenten moeten veel vaker betrokken worden bij gemeentelijk beleid over studentenzaken. “Navraag leert dat het overkoepelend orgaan voor studenten, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen nauwelijks om haar mening gevraagd wordt, net als de besturen van de vijf grote studentenverenigingen. Zij vormen niet alleen het hart van het Leidse Studentenleven, maar hebben eveneens veel kennis van wat er speelt in Studentikoos Leiden”. Dat schrijft kandidaat CDA-raadslid Joost BLeijie (de zoon van de huidige fractievoorzitter van het CDA) op zijn vandaag geopende weblog. De CDA-er pleit daarom voor een maandelijks rond-de-tafel-gesprek tussen de gemeente en de besturen van de studentenverenigingen. “Zo kan er veel intensiever geluisterd worden naar de 15.000 studenten in Leiden,” aldus Bleijie junior.

Ook wil hij dat de studentenverenigingen, net als horecaondernemers, gebruik kunnen gaan maken van het gemeentelijke horecaloket. “Aanvragen voor bijvoorbeeld vergunningen gaan dan niet door de hele Leidse ambtelijke molen, maar worden direct beantwoord. Als Oud-Voorzitter vereniging van Augustinus heb ik veelvuldig langdurig moeten wachten op een reactie van het stadhuis”, zo schrijft Bleijie.

Bleijie levert in zijn eerste weblog verder stevige kritiek op de zittende collegepartijen die al jaren beloven dat er voldoende studentenkamers bij komen in Leiden. “Vier jaar en een hoop ‘ja, maars’ later is de conclusie jammerlijk: Nog geen 50% van de beloofde kamers is daadwerkelijk gerealiseerd.”

Bleijie wil de kamernood oplossen door langdurig leegstaande kantoorpanden bewoonbaar te maken voor studenten. “Ook woningen die leeg komen wegens herstructurering kunnen tijdelijk aan studenten verhuurd worden en de gemeente kan drempels voor studenten op de reguliere woonmarkt wegnemen door sterker in te zetten op ‘starterswoningen’. In doorstroming zit een groot deel van de oplossing.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×