CDA-lijsttrekker in debat met Balkenende

Dinsdagavond gaat de Leidse CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan in Alphen aan de Rijn in debat met minister-president Jan Peter Balkenende. De bijeenkomst vindt plaats in het Theater Castellum in Alphen. Het thema van de avond is ‘vertrouwen in de toekomst’. Na een toespraak van de premier krijgen zes lijsttrekkers uit Zuid-Holland de gelegenheid om Balkenende te bevragen. De Leidse lijsttrekker zal de premier onder andere vragen stellen over uitgeprocedeerde asielzoekers en dakloosheid.

Uitgeprocedeerden, die hetzij niet uitgezet kúnnen worden, hetzij nog in een tweede beroepsprocedure zitten, worden uit de opvang gezet. De Haan: “We hebben in Leiden regelmatig met dit probleem te maken. Het asielbeleid is rijksbeleid, maar gemeenten hebben een zorgplicht. Deze mensen komen op straat, tenzij gemeenten via U-bocht constructies voor opvang zorgen. Maar eigenlijk mag dat niet. Ik wil van de premier weten of het kabinet dit probleem oplost, of dat zij blijft vasthouden aan het huidige beleid. Uiteindelijk zullen de gemeenten dan tegen de regels in voor oplossing moeten zorgen. Ik vind dat een moeilijk vraagstuk, waar ik graag een oplossing voor wil”.

 De CDA-bijeenkomst in Alphen aan de Rijn begint om 19.30 uur. Het Theater Castellum is gelegen aan het Rijnplein 1-3.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×