CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan in de Q-bus achter het drumstel. "In ieder geval overtreed ik hier met mijn eenvoudige 4-kwartsmaat de geluidsnorm van de Q-bus. En dat terwijl de drumkit nog niet eens versterkt was en er geen gitaren te bekennen waren. Het toont de problemen van dit podium aan," aldus de muzikale lijsttrekker.

CDA-lijsttrekker overtreedt geluidsnormen

De lijsttrekkers Jan-Jaap de Haan (CDA) en Marije van den Berg (PvdA) hebben afgelopen week samen met leerlingen van de 2e klas van het Bonaventura College een bezoek gebracht aan muziekzaal Q-bus aan de Middelstegracht. De leerlingen hadden een actuele opdracht voor het vak Aardrijkskunde: Het zoeken naar een juiste plaats voor een poppodium.

Ze hadden op school al het een en ander geleerd over bestemmingsplannen. “Marije en ik hebben hen verteld hoe wij tot onze keuze voor de locaties van het belastingkantoor en het Nobel-complex waren gekomen,” zo laat De Haan in zijn weblog weten. Jack Koekebakker, programmeur van de Q-bus, heeft zelf een voorkeur voor de Nobel-locatie. “Omdat deze het meest centraal ligt en het snelst beschikbaar komt”. Dinsdag moet duidelijk worden wat de gemeenteraad wil met de poppodia in Leiden. Dat behandelt de commissie Onderwijs en Cultuur de plannen voor deze muziekcentra.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×