CDA-lijsttrekker overtreedt geluidsnormen

10

De lijsttrekkers Jan-Jaap de Haan (CDA) en Marije van den Berg (PvdA) hebben afgelopen week samen met leerlingen van de 2e klas van het Bonaventura College een bezoek gebracht aan muziekzaal Q-bus aan de Middelstegracht. De leerlingen hadden een actuele opdracht voor het vak Aardrijkskunde: Het zoeken naar een juiste plaats voor een poppodium.

Ze hadden op school al het een en ander geleerd over bestemmingsplannen. “Marije en ik hebben hen verteld hoe wij tot onze keuze voor de locaties van het belastingkantoor en het Nobel-complex waren gekomen,” zo laat De Haan in zijn weblog weten. Jack Koekebakker, programmeur van de Q-bus, heeft zelf een voorkeur voor de Nobel-locatie. “Omdat deze het meest centraal ligt en het snelst beschikbaar komt”. Dinsdag moet duidelijk worden wat de gemeenteraad wil met de poppodia in Leiden. Dat behandelt de commissie Onderwijs en Cultuur de plannen voor deze muziekcentra.

Delen

10 reacties

 1. stadsbelang leiden op

  UITDAGING: Ik Simon Platteel daagt JanJaap,Marije en Ruud Hessing uit om tegen MIJ ALLEEN een pop quiz bij te wonen in In Casa 26 februari,wij hebben dan een pop aktie tegen het Hessing beleid,de quiz gaat dan over de muziek van de jaren 50 t/m 2006 van pop,scats,rock and roll, blues,plus de wetenschap over geluid licht en het colditz effekt in samen werking met de vereninging het zwaard van decibel,dus bij deze gooi ik de handschoen in het gelaat van jullie,ik hoop dat iedereen dit leest,de jury wil ik samen stellen met Jan Willen Sligter directeur Paradiso,Martin van Olderen directeur Blues events,ik ga Barry hay Earings,Hans Dulfer en Berry Visser oud directeur Mojo uitnodigen,mail me,of reageer op deze weblog, ik ga hiermee ook de kranten benaderen dat zal jullie leren om met een partij programma van een ander vandoor te gaan,tot horens.

  Groeten Simon Platteel.

 2. stadsbelang leiden op

  Dit is eigelijk nog erger, jullie lopen naar een poppodium te zoeken en laat je fotograferen in Q-Bus wordt het niet tijd dat jullie verkassen naar Rottermerplaat.

 3. Joost Bleijie op

  Terug naar waar het om gaat:

  Staat er goed op Jan Jaap, altijd al drummer willen worden? Natuurlijk moet dat poppodium er komen. Het is bizar dat het er nog niet is. Kan ik eindelijk in mijn eigen stad genieten van een goed optreden!

 4. stadsbelang leiden op

  Nou niet doen alsof er niets aan de hand is Joost en dan gewoon door gaan met Jazz baletten.

 5. Marije van den Berg op

  Nou Simon, ik durf die uitdaging absoluut niet aan. Ik weet echt niets van namen, nummers en data in de popmuziek. Maar ik weet wel dat Leiden veel popminners heeft en geen goed poppodium.

  De wedstrijd ‘wie weet het meest van popmuziek’ zul je ongetwijfeld van me winnen. Maar de wedstrijd ‘wie heeft het beste plan voor de popcultuur in Leiden’ niet.

 6. Het oude GGD-gebouw aan de Roodenburgerstraat, is dat niet een goede plek. Nu de daklozen daar niet naartoe gaan kan er misschien een muziekpodium komen. Een beetje leven in de brouwerij kan daar geen kwaad. Hebben ze daar tenminste weer wat te doen. Protesteren.

 7. Jan-Jaap de Haan (CDA) op

  Nee, Cor, we gaan het nou gewoon eens goed doen: een gebouw neerzetten dat geschikt is én lang meekan. En voor dat GGD-gebouw heb ik al een ander idee….

  Simon, niet zo sikkeneurig joh! Je laat jezelf wel enorm kennen. Als ik nog zin en puf heb, kom ik misschien nog wel even langs de 26e. Ook ik ben namelijk voor een beter pop-beleid! (al wek jij de suggestie van niet). En aan een quiz wil ik best meedoen, op voorwaarde dat het onderwerp progressieve rock-muziek is….. anders laat ik de beker voorbij gaan, vrees ik.

   

   

 8. stadsbelang leiden op

  Nou Marije en JanJaap daar kunnen we op 26 best over hebben, zo’n ouwe rot in het vak als ik heb best wel goede ideen maar er moet wel naar geluisterd worden,ik ben wel beroerd dat ik al 2 jaar loop te vechten de pop muziek te laten bestaan, maar dat iedereen dit laat zich heen laat gaan,de pop cultuur is een heel groot gedeelte van mijn opvoeding ik ben er letterlijk in geboren, alle bands die opgegroeid zijn in Leiden ken ik, wij hebben dan ook onze eigen popcultuur,even mijn cv;geboren op de Nieuwe Beestenmarkt, wij zaten dan ook in de horeca 6 bedrijven, dus ik weet alles over de horeca al uit de 50, ik heb zelf muziek cafe de spiegels gehad, ben medewerker geweest LVC voorheen kreatiefcentrum, gewerkt in de boerderij Zoetermeer,cemtrum 111 Haarlem, patronaat Haarlem,loop 7 jaar in Q-Bus rond heb 6 met Candy en 20 jaar Hans Dulfer opgetrokken,heb in de Pieterskerk de Leidse Beatnachten opgericht in de stadsgehoorzaal de leidsebeat en bluesnachten opgericht,25 jaar met Catmusic, dat zijn de jongens van Catapult en Rubbere Robby,heb samen gewerkt met Herman Brood,Jongens van de Earings,Garry Brooker(Procul Harem)met de jongens van Breath Control(hip hop, rap)heb in de Hooglandsekerk het Rembrandt concert georganiseerd dat was gericht op 13 schilderijen van Rembrandt met medewerking van Jan Vayne, Jan Akkerman en het Residentie orkest wat in 2002 maar wat nu al weer gejat is door de gemeente in het Scheltema, en dit maar 3 procent,ik kan dit log wel helemaal volschrijven maar dan leest niemand meer,dus je beter maar gebruikmaken van kennis van een ander dan zomaar in het wilde weg praten over de pop,er zijn in Leiden zoveel mensen die daar ook mee zijn opgegroeid en die nu met verbazing dit volgen,zijn wel stemmers die je op die mannier gaat verliezen dus als jullie plannen hebben om de pop te laten bestaan kun je beter met profs praten dan kunnen we samen er aan werken en niet in het wilde weg als een programma punt doorvoeren daar is niemand mee gebaat.

  ps ik hoop dat jullie alsnog langs komen, en dit is geen verkiezings stunt maar het behoud van de pop en Q-Bus.

 9. stadsbelang leiden op

  Nog even een ding,hoezo een beter plan voor een pop podium, een paar maanden geleden heb ik al in Het op zondag aangegeven dat de Leonarduskerk een goeie plek was, daarnaast kan in Casa een mooie plek zijn helemaal geisoleerd, het scheltema had ik verleden jaar al aangegeven, in de meelfabriek,dat was 6 jaar geleden,de gracht Middelstegracht 5 jaar geleden,kom maar op.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline