D66-raadslid begint website voor persoonlijke campagne

4

D66-raadslid Arjan Stoffels gaat de komende weken flink campagne voeren in de Merenwijk. Het raadslid wil graag nog vier jaar door als gemeenteraadslid, maar werd door zijn partij op plek negen gezet. En dat is zelfs volgens de meest optimische D66-aanhangers een onverkiesbare plaats. Stoffels hoopt in zijn ‘eigen’ Merenwijk genoeg aanhang te verzamelen om met voorkeurstemmen alsnog in de raad te komen. Zijn speerpunten zijn een mengeling van stadsbrede items als milieu, toerisme en werkgelegenheid en zaken die specifiek in de Merenwijk spelen. Bijvoorbeeld herplaatsing van verwijderde schommels, het opknappen van de varkensstal van de kinderboerderij en een zondagopenstelling van de supermarkten in de Kopermolen. Stoffels voert zijn campagne onder het motto ‘Uw stem in de raad!’

Stoffels is de afgelopen tijd veel door de wijk gelopen om foto-materiaal te schieten bij de onderwerpen die hij belangrijk vindt. “Daarbij werd ik heel veel aangesproken door bewoners die vroegen waarom ik foto’s maakte. Als ik ze dan uitleg dat ik raadslid ben en de problemen van de wijk wil aanpakken, krijg ik heel veel feedback waar ik dan weer wat mee kan doen,” aldus Stoffels die op zijn website uitgebreid aandacht besteed aan alle onderwerpen waarmee hij de komende vier jaar aan de slag wil. “Ik heb flyers en deze week zijn ook de posters klaar, maar de website is toch de centrale plek in mijn campagne,” aldus Stoffels die hoopt op veel reacties via www.arjanstoffels.nl.

Delen

4 reacties

 1. Mijn stem heeft ‘ie! Eindelijk iemand die zich inzet voor de Merenwijk en niet alleen maar denkt aan de binnenstad als het over Leiden gaat.

 2. Abraham Flippo op

  Het is toch eigenlijk te triest voor woorden, dat de heer Stoffels nu pas – gewapend met een fototoestel – zijn eigen wijk, de Merenwijk, intrekt om te bekijken welke problemen in die wijk hij de komende jaren aan de orde gaat stellen en daarbij ook nog eens blij blijkt te zijn met de nu verkregen feedback.

  Waarom kon ik – lid van de CDA-fractie – de afgelopen raadsperiode dan niet op de steun van D66 rekenen, als ik de probelemen in de commissies aan de orde stelde.

  Veel van die problemen had ik zelf tijdens mijn vele werkbezoeken de afgelopen 4 jaar geconstateerd, of was daar door mededelingen van mijn fractievoorzitter – Wim Bleijie – die in de Merenwijk woont, dan wel door wijkbewoners via de telefoon of mail op geattendeerd.

   

 3. Arjan Stoffels op

  Beste Abraham,

  De foto’s staan er dan ook niet om jou te overtuigen, maar om te illustreren wat ik in de afgelopen heb waargenomen in de Merenwijk. Het antwoord op ‘waarom nu’ is heel praktisch: ik heb pas sinds een week een digitale camera.

  De steun van D66 heb je van mij altijd gekregen als het over het verbeteren van de openbare ruimte ging. Zo herinner ik mij o.a. de bomenverordening en jouw motie over de wijkcontainers, voluit gesteund door D66. Dat we van inzicht verschillen over wat er het eerste moet gebeuren van het beschikbare geld lijkt mij eerder een gradueel dan fundamenteel verschil van inzicht.

  Zoals je weet is de periode rond de verkiezingen de beste periode om problemen die geld kosten aan de orde te stellen. Dat doet het CDA ook. Ik ben blij dat we elkaar kunnen vinden in de aandacht voor de Merenwijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline