Het half afgemaakte framewerk aan het stadhuis. Tijdens de montage kwamen ambtenaren in datzelfde stadhuis erachter dat er geen bouwvergunning was afgegeven voor de Rembrandtdoeken. (Foto: Chris de Waard).

Vertraging voor project 'de Jonge Rembrandt groot'

Eigenlijk hadden ze er al voor de jaarwisseling moeten hangen, een serie grote afbeeldingen van ‘De Jonge Rembrandt’ in het centrum van Leiden. Aanloopproblemen zorgden eerder al voor vertraging, waardoor Leiden het tot nu toe moet stellen met twee reusachtige ‘Rembrandts’ aan de gevel van V&D. Vorige week leek het erop dat er schot kwam in het ophangen van de overige reuzenschilderijen. Bij De Grote Beer werd het raamwerk gemonteerd en ook aan de gevel van het stadhuis verschenen de eerste stalen buizen. Die klus kon echter niet afgemaakt worden, want, zo bleek, de bouwvergunningen waren nog niet verleend en dus werd het werk stilgelegd.

Aad van der Luit is sinds enkele maanden de ’trekker’ van het project. Samen met Trudy Kwik, verantwoordelijk voor de communicatie van Rembrandt 400 Leiden, heeft hij de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om de vergunningen alsnog versneld rond te krijgen.

Volgens wethouder Geertsema is er weinig aan de hand en wordt het plaatsen van de Rembrandt-afbeeldingen morgenochtend alweer hervat. Kwik houdt het op ‘binnen enkele dagen’ en hoopt daarna de achterstand in te lopen door in hoog tempo een negental megaschilderijen op te laten hangen.

De Rembrandt-afbeeldingen komen onder andere te hangen bij het stadhuis, de Grote Beer, Jazzcafe The Duke, het Scheltema-complex, de Marktsteeg en de Lammermarkt. Trudy Kwik hoopt daarnaast dat zich nog enkele sponsors melden om ook de toegangswegen naar Leiden te voorzien van grote Rembrandtdoeken. “Bijvoorbeeld aan de muur van het JVC-gebouw bij Roomburg.”

Leiden Rembrandt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×