GroenLinks blijft bij verplaatsen parkeerterrein Haagweg

Het parkeerterrein aan de Haagweg moet wijken voor woningen en genoegen nemen met de alternatieve locatie bij Naturalis. Dat zei Hans van Egdom, de nummer drie op de lijst van GroenLinks gisteren tijdens een debat met CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan. Ook in parkeren op voetbalvelden, een plan komt uit de koker van D66-man Aad van der Luit, ziet Van Egdom wel iets. Volgens Van Egdom kan het parkeerterrein nou eenmaal niet op de huidige plek blijven, omdat het bestemmingsplan dat niet toelaat. Die opmerking was koren op de molen voor De Haan: “En dat bestemmingsplan gaan we dus wijzigen als u op 7 maart op het CDA stemt”.

Ook de VVD pleit voor het in stand houden van een flink parkeerterrein aan de Haagweg. Onder de grond en woningen erboven. “Wel duur, maar de eerste vijf miljoen hebben we al binnen,” aldus VVD-lijsttrekker Leendert de Lange die daarmee doelt het het schrappen van een fietstunneltje waarvoor Pvda-wethouder Ron Hillebrand dat bedrag had gereserveerd. Na veel protest uit de buurt haalde de gemeenteraad onlangs een streep door die tunnel.

Advertentie

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×