CDA: 'College misbruikt wet voor koopzondagen'

“Het Leidse college misbruikt een wetsartikel, waarin staat dat een gemeente in toeristische gebieden af mag wijken van de wettelijke winkelsluitingstijden,” dat zegt CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan. “Een gemeente mag uitzonderingen maken voor toeristische gebieden. Dat is bedoeld om een mosterdwinkel op de Zaansche Schans te kunnen openen, of de Scheveningse Boulevard. Er staat zelfs in de wet dat het toerisme niet veroorzaakt mag worden door de winkelopening”.

De Merenwijk en de Stevenshof vindt De Haan mooie woonwijken, maar geen toeristische attracties. “De college-partijen misbruiken dus de wet, om een voor de ondernemers slecht plan door te zetten. Dat is onverstandig. Ook in wijkwinkelcentra zullen allen de grote jongens open gaan. Voor de bakker en de slager zou dit wel eens de genadeslag kunnen zijn. Heel jammer,” aldus de Haan.

Advertentie

Leiden Koopzondag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×