Hessing: "NS heeft huur Haagweg opgezegd tegen ons advies"

“Er is geen sprake van dat het Leidse college de NS heeft geadviseerd om de huur van het parkeerterrein aan de Haagweg op te zeggen. Integendeel,” zegt wethouder Ruud Hessing (D66, parkeren). Het college heeft de NS vandaag een brief gestuurd, waarin wordt aangegeven dat de huuropzegging juist contraproductief zal werken. “De raad zal nu veel minder snel bereid zijn om het bestemmingsplan aan te passen,” aldus Hessing. Die wijziging van het bestemmingsplan is nodig voordat de NS op het terrein woningen kan realiseren. Waar de NS het verhaal vandaan haalt dat de huuropzegging is ingefluisterd door het Leidse college is Hessing een raadsel. “Maar voor er misverstanden ontstaan, hebben wij vandaag ons standpunt dus heel helder verwoord richting de NS”.

Volgens Hessing trekt het college één lijn in deze kwestie: “Natuurlijk zijn er ook binnen het college tegengestelde belangen, maar in dit geval staan we unaniem achter dit standpunt”.

Advertentie

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×