Geertsema: "College misbruikt geen wetten"

Wethouder Geertsema (Economische Zaken) spreekt de bewering van het CDA tegen dat het College van Burgemeester en Wethouders de wet zou misbruiken om koopzondagen door te drukken. “Het CDA verwijst naar een wetsartikel om op basis van toeristische overwegingen de winkels open te stellen, maar daar is hier helemaal geen sprake van,” aldus Geertsema. “We baseren ons voorstel bewust niet op toerisme, maar op concurentie. Nu is het zo dat winkels in het centrum wel open mogen en in de buitenwijken niet. Dat is uit concurrentie-oogpunt niet eerlijk en daar willen we iets aan doen”. Volgens Geertsema staan de ondernemers in de buitenwijken om de ruimere openstelling te springen. “En degenen die niet willen, hoeven niet open. Het is een mogelijkheid, geen verplichting”.

Ook de zondag als rustdag is voor Geertsema geen argument meer om winkels op zondag dicht te laten: “Er zijn tegenwoordig zoveel mensen met een andere geloofsovertuiging, voor wie andere dagen juist belangrijk zijn”.

Het besluit over de ruimere winkeltijden is over de verkiezingen heengetild. Geertsema hoopt dat in maart of april alsnog door de gemeenteraad wordt besloten om de tijden te verruimen.

Leiden Koopzondag


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×