Pvda houdt veiligheidsdebat bij Universiteit

Morgenmiddag gaat PvdA Kamerlid Aleid Wolfsen in debat met oud-rechtenstudent en PvdA kandidaat-raadslid Henny Keereweer over de vraag of burgers meer veiligheid krijgen door privacy in te leveren. Het debat gaat onder andere over de volgende zaken: ‘Zwervers onder perron 1 van Leiden Centraal, de Nieuwe Beestenmarkt om 2.00 uur ’s nachts en Samir A. die hier in Leiden naar de Hogeschool ging’. “Ook in Leiden kun je je onveilig voelen. Is de oplossing cameratoezicht, legitimatieplicht en het opslaan van alle e-mails zoals sommige politici denken?,” zo vraagt de Pvda zich af.

“Mensen verwachten terecht dat de overheid werk maakt van hun veiligheid. Ook de PvdA denkt dat meer veiligheid soms ten koste mag gaan van privacy. Zo moet cameratoezicht en preventief fouilleren mogelijk worden als sluitstuk van het veiligheidsbeleid onder andere op de Nieuwe Beestenmarkt,” zo laat de Leidse Pvda weten. “De vraag is waar de grens ligt. Vooral in de strijd tegen het terrorisme aarzelen sommige politici en bestuurders niet de privacy van burgers verder op te offeren, want zoals de Amsterdamse korpschef Welten zegt: ‘Privacy is de schuilplaats van het kwaad’. Maar verhogen zulke maatregelen wel de veiligheid of maken ze het uiteindelijk alleen maar gemakkelijker om openstaande boetes te innen?”

De faculteit Rechtsgeleerdheid in Leiden doet al jaren onderzoek naar dergelijke vragen omtrent de verhouding tussen veiligheid en recht. “De locatie staat dus garant voor een kritisch publiek”.

Voorzitter is Erwin Muller, hoogleraar Veiligheid en Recht. Het debat vindt plaats op maandag 20 februari om 16.00 uur in zaal B013 van het Kamerlingh Onnes gebouw van de faculteit Rechtsgeleerdheid, Steenschuur 25.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×