Veel steun voor winkelen op zondag

Ruim 70% van de Sleutelstad-lezers wil ook op zondag boodschappen kunnen doen. Ruim 30% vindt dat dat maar één keer per maand nodig is, zo’n 40% wil het liefst elke zondag de stad in kunnen. Ongeveer een kwart ziet de zondagsopenstelling van winkels het liefst helemaal afgeschaft worden. Dat blijkt uit een peiling die Sleutelstad.nl de afgelopen week hield.

Aanleiding voor de peiling is het plan van de gemeente om winkels in de buitenwijken de mogelijkheid te geven om elke zondag hun deuren te openen. Nu mogen alleen winkels in het centrum het hele jaar op zondag open. Wethouder Geertsema vindt dat oneerlijk en hoopt dat de Leidse gemeenteraad in maart alsnog besluit om de winkeltijden te verruimen.

Leiden Koopzondag


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×