NS Vastgoed begint al deze week met het bouwrijp maken van het achterste deel van het parkeerterrein aan de Haagweg. (Archieffoto: Chris de Waard).

NS begint deze week met bouwrijp maken van Haagweg-terrein

NS Vastgoed begint komende week al met het bouwrijp maken van een deel van het parkeerterrein aan de Haagweg. het gaat om het achterste gedeelte waar nu nog plek is voor ruim 350 auto’s. Officieel heeft de stichting Stadsparkeerplan dat deel van het terrein nooit gehuurd van de NS. Directeur Chris Verplancke staat dan ook machteloos tegen de shovels die komende week het terrein op de schop zullen nemen. “Dat betekent dat wij evenementen van de Pieterskerk, de Stadsgehoorzaal, het Rembrandtjaar, het Culinair Festival, de Leiden Marathon en vele andere grote activiteiten niet meer kunnen bedienen. Een grote strop voor vele organisatoren en voor dus voor Leiden”, aldus Verplancke.

Verplancke: “Dit is de zoveelste desastreuze ontwikkeling in, wat inmiddels bekend staat als, de parkeersoap van Leiden. Het lijkt erop dat een en ander nog fors kan gaan escaleren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart. De parkeersoap krijgt een steeds grotere omvang en kan zeker mede bepalend zijn voor de uitslag van de verkiezingen volgende week”.

Voor het gedeelte van het terrein waar wel een huurovereenkomst voor bestaat is volgens Verplancke ‘enige overeenkomst over uitstel tot 20 december’.

Leiden Stadsparkeerplan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×