SP wil alsnog referendum over RijnGouweLijn

De SP Leiden wil na de verkiezingen alsnog proberen om het referendum over de RijnGouweLijn te houden dat in 2002 door een raadsmeerderheid werd verworpen. “Na overleg met een aantal organisaties die zich het duidelijkst hebben verzet tegen de komst van de RGL door de binnenstad, te weten STOOM, Rover, de Fietsersbond en de ChristenUnie, heeft de SP besloten om direct na de verkiezingen te kijken of het referendum uit 2002 alsnog doorgang kan vinden,” zo laat lijsttrekker Antoine Theeuwen weten. “Als de huidige collegepartijen bij de verkiezingen veel verlies lijden, mede door hun standpunt over de RGL, zijn ze na de verkiezingen misschien toch nog te bewegen het eerder onterecht afgekeurde referendum uit te schrijven. Als dat niet lukt, gaat de SP samen met zo veel mogelijk maatschappelijke en politieke clubs het initiatief nemen voor een onafhankelijk comité, net zoals dat gebeurd is voor de Oostvlietpolder”.

In 2002 werd een referendum aangevraagd over de trajectkeuze van de RGL: dwars door de binnenstad of over bestaand spoor. STOOM haalde toen in korte tijd 2.500 handetekeningen op. Onder druk van het wegvallen van de (rijks)financiering, waardoor er sowieso niks meer te kiezen zou zijn, werd het referendum toen door de raad verworpen.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×